Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Welcome to the Lenovo Community

Welcome to the Forums!

Welcome to Lenovo's Peer-to-Peer Discussion Community!
Please note our guidelines. How to register and login and Community FAQs.
Shape the Future of PCs

Help Lenovo Shape the Future of PCs

Take the ownership survey. Share your ideas with our product team
Community Spotlight

Visit the Lenovo Blogs!

Check out the ThinkPad Time Machine
Visit the Community Spotlight Blog
Windows  10

Are you ready for Windows 10?

Get to know Windows 10
Visit the Windows 10 Support Center
Reply
Token Ring
Posts: 36
Registered: ‎02-13-2008
Location: Costa Rica
0 Kudos
Accepted Solution

Network card (NIC) does not work with DHCP or static IP

Hi, I have a ThinkCentre M70e (0809-C6S) with a problem in the network card. The link led is on and Windows detect that a cable has been connected. But the network can not adquire a DHCP lease and does not work with static IP. I uninstalled the antivirus and tested booting to network to no avail. Connecting the same cable to another PC, works fine. Could it be that the NIC was "burned"? Thanks Oliver
Guru
Posts: 2,507
Registered: ‎03-19-2009
Location: Idar-Oberstein, Germany
0 Kudos

Betreff: Network card (NIC) does not work with DHCP or static IP

Please check your router whether the ethernet port has powersave mode enabled. If enabled, disable it and try again.

--------------------------------
My home-forum: http://www.thinkpad-forum.de
Wiki: Deutsches ThinkPad-Wiki English ThinkWiki
My ThinkPad-Collection
Coffee must be like women's eyes: deep black & shiny. ThinkPads have to be like men's feet: deep black & matte!
Highlighted
Token Ring
Posts: 36
Registered: ‎02-13-2008
Location: Costa Rica
0 Kudos

Betreff: Network card (NIC) does not work with DHCP or static IP

Thanks will check the power settings too. But I solved this problem by doing: - uninstall antivirus - uninstall Marvell NIC driver - reboot - turn off NIC in BIOS - power off PC - turn on NIC in BIOS - install the Marvell NIC driver downloaded in another PC - install antivirus Now the NIC is working again! Regards, Oliver