English Community

ThinkCentre DesktopsThinkCentre A, E, M, S Series
All Forum Topics
Options

2 Posts

07-13-2017

CA

2 Signins

24 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎07-13-2017
  • Location: CA
  • Views: 24
  • Message 1 of 3

ThinkCentre M710s M.2 SSD Not Detected by BIOS

2017-07-13, 21:21 PM

Hi,

 

We've recently purchased some M710s desktops and Crucial M.2 MX300 SATA M.2 Drives. We've installed the drives but the BIOS does not seem to be recognizing them. I see on the board the M.2 port is labelled "SATA4" but I don't see this in the BIOS. However on the startup options an 'M.2 Drive' is an available option but has no label.

 

Is there anything special that needs to be done to enable the M.2 port?

Solved! See the solution
Reply
Options

4211 Posts

01-01-2012

US

7986 Signins

120868 Page Views

  • Posts: 4211
  • Registered: ‎01-01-2012
  • Location: US
  • Views: 120868
  • Message 2 of 3

Re: ThinkCentre M710s M.2 SSD Not Detected by BIOS

2017-07-13, 22:03 PM

Pretty sure the M.2 storage slot of all models of M710 are PCIe x4/NVMe.   A SATA only M.2 SSD will not work.  

 

__________________________________________________________________________
I do not work for Lenovo. I do not respond to Private Messages for help, your questions should be posted in the appropriate forum where the information exchange may help others. If I helped you, click the 'Thumbs up' button, if solved, the 'Accept as solution'.

0 person found this solution to be helpful.

This helped me too

Reply
Options

2 Posts

07-13-2017

CA

2 Signins

24 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎07-13-2017
  • Location: CA
  • Views: 24
  • Message 3 of 3

Re: ThinkCentre M710s M.2 SSD Not Detected by BIOS

2017-07-13, 22:08 PM

I think you are right - I got the wrong SSDs! I will try an NVMe one and see if it works.

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete