zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Odpovědět
McLareniak
Fanfold Paper
Příspěvky: 5
Registrovaný: ‎03-07-2019
Lokace: SK
475 zobrazení
Zpráva 1 z 8

ThinkCentre M700 asi vadny BIOS

Dobry den.

Mam v praci problem s Thincentre M700 10GQ. V biose som nastavil bootovanie z USB. F10 ulozil a PC sa restartol. Po restarte som mal len logo LENOVO a nic sa nedalo. Skusil som reset BIOSu jumperom ale nepomohlo. Tak som Jumper dal do polohy 2-3 a zapol PC. Pc niekolko krat po sebe 2x kratko pipol. Potom som ho vypol. Jumper som dal do polohy 1-2. Zapol a PC nabehol ze som mohol ist do biosu. Tam som nastavil datum a cas a F10 ulozil. Po restarte nabehol windows 10. Dal som PC vypnut a nasledne som ho zapol. A mam znovu logo LENOVO a na nic nereaguje. Poradte prosim co s tym mam urobit. Nepomaha ani postup co som urobil predtym. Skusal so aj baterku vybrat proste vsetko mozne no stale mam len logo a tam ostane stat. Ked vyberiem RAM pipa akoze rozozna, ze tam RAM nie su.

Dakujem

Administrator
Administrator
Příspěvky: 5 474
Registrovaný: ‎08-17-2015
Lokace: SK
461 zobrazení
Zpráva 2 z 8

Re: ThinkCentre M700 asi vadny BIOS

Ahoj McLareniak,

 

kedysi dávno som sa pri svojom vlastnom PC stretol s rovnakým symptómom. Na vine bol USB kľúč, ktorý slúži na locknutie počítača (bez neho ho jednoducho nezapneš) a keďže som mal nastavené bootovanie z USB, počítač sa z neho snažil bootovať a zostal visieť na úvodnom logu. Mohol by si skúsiť odpojiť všetky zariadenia a nehať zapojenú iba klávesnicu a myš, či sa to bude správať rovnako?

 

Ktorú verziu BIOSu aktuálne používaš?

 

S pozdravom,

 

Juraj
German, Czech & Slovak Community Lead


Wurde dein Problem bei uns bereits besprochen? Schau mal nach: Forum Suchoption
Bitte füge den Typ, Modell (nicht die S/N) und das benutzte OS zu deiner Nachricht hinzu. Es beschleunigt die Lösung deines Problems.


  Communities:   English    Deutsch    Español    Português    Русскоязычное    Česká    Slovenská    Українська   Polski    Türkçe    Moto English

McLareniak
Fanfold Paper
Příspěvky: 5
Registrovaný: ‎03-07-2019
Lokace: SK
455 zobrazení
Zpráva 3 z 8

Re: ThinkCentre M700 asi vadny BIOS

Dik za radu.
Aka verzia biosu tam je neviem, lebo sa neviem do biosu dostat. Skusal som aj to co si poradil aj bez mysi aj bez klavesniece, no nic nepomaha. Zistili sme, ze PC je este v zaruke a tak sme to u dodavatela nahlasili. Mame u nich support a napisali, ze objednali nahr. diely a ked pridu, tak to pridu spojazdnit. Len mi je zahada co objednavali, ked sa tu nikto nebol na ten PC ani pozriet. Tak uvidim co tam budu menit ci celu MB, alebo co. Asi uz maju s tym skusenost. V kazdom pripade ten PC nie je zapojeny do klasickej siete kde by mal moznost sa aktualizovat. Takze tam bude vsetko povodne ako ked bol kupeny a teda aj bios. Rok vyroby 2017

Administrator
Administrator
Příspěvky: 5 474
Registrovaný: ‎08-17-2015
Lokace: SK
430 zobrazení
Zpráva 4 z 8

Re: ThinkCentre M700 asi vadny BIOS

Ak by si mi prezradil, ktorý M700 presne máš (presný model), mohol by som Ti linknúť poslednú verziu BIOSu. Po jej nainštalovaní by som odporučil načítať BIOS defaults, a ak by problém pretrvával naďalej, s najväčšou pravdepodobnosťou by bola niekde skrytá chyba HW.
 
Daj nám prosím vedieť ako to dopadlo po tom, čo sa PC vráti zo servisu.
 
S pozdravom,
 

Juraj
German, Czech & Slovak Community Lead


Wurde dein Problem bei uns bereits besprochen? Schau mal nach: Forum Suchoption
Bitte füge den Typ, Modell (nicht die S/N) und das benutzte OS zu deiner Nachricht hinzu. Es beschleunigt die Lösung deines Problems.


  Communities:   English    Deutsch    Español    Português    Русскоязычное    Česká    Slovenská    Українська   Polski    Türkçe    Moto English

McLareniak
Fanfold Paper
Příspěvky: 5
Registrovaný: ‎03-07-2019
Lokace: SK
427 zobrazení
Zpráva 5 z 8

Re: ThinkCentre M700 asi vadny BIOS

No presny model je 10GQ001QXS. Na strankach lenovo https://pcsupport.lenovo.com/sk/en/products/desktops-and-all-in-ones/thinkcentre-m-series-desktops/t... som nasiel ISO flash bios na CD pre tento model. Tak som to vypalil na CD a vlozil do mechaniky. Ked je jumper na 1-2, tak po spusteni len logo LENOVO. Ked je jumper na 2-3, tak sa sice CD roztoci, ale znovu len logo LENOVO.
Administrator
Administrator
Příspěvky: 5 474
Registrovaný: ‎08-17-2015
Lokace: SK
420 zobrazení
Zpráva 6 z 8

Re: ThinkCentre M700 asi vadny BIOS

Hm, no pokiaľ sa ani takto nedá BIOS updatnúť, asi skutočne pomôže len návšteva v servise :/ Dúfam, že budeme vedieť dať mašinu rýchlo do poriadku, aby si ju mohol užívať. Ozvi sa nám potom prosím ako to celé prebehlo a čo bolo potrebné vymeniť / opraviť.

 

S pozdravom,

 

Juraj
German, Czech & Slovak Community Lead


Wurde dein Problem bei uns bereits besprochen? Schau mal nach: Forum Suchoption
Bitte füge den Typ, Modell (nicht die S/N) und das benutzte OS zu deiner Nachricht hinzu. Es beschleunigt die Lösung deines Problems.


  Communities:   English    Deutsch    Español    Português    Русскоязычное    Česká    Slovenská    Українська   Polski    Türkçe    Moto English

McLareniak
Fanfold Paper
Příspěvky: 5
Registrovaný: ‎03-07-2019
Lokace: SK
383 zobrazení
Zpráva 7 z 8

Re: ThinkCentre M700 asi vadny BIOS

Tak majster zo servisu sa s tym neparal. Vymenil zakladnu dosku, Upravil BIOS tak, aby sedela aktivacia windows a PC uz je nasadeny v prevadzke.
Highlighted
Administrator
Administrator
Příspěvky: 5 474
Registrovaný: ‎08-17-2015
Lokace: SK
337 zobrazení
Zpráva 8 z 8

Re: ThinkCentre M700 asi vadny BIOS

Podstatné je, že teraz funguje všetko tak ako má a že bol technik schopný poriešiť to celé promptne Mrkám

 

S pozdravom,

 

Juraj
German, Czech & Slovak Community Lead


Wurde dein Problem bei uns bereits besprochen? Schau mal nach: Forum Suchoption
Bitte füge den Typ, Modell (nicht die S/N) und das benutzte OS zu deiner Nachricht hinzu. Es beschleunigt die Lösung deines Problems.


  Communities:   English    Deutsch    Español    Português    Русскоязычное    Česká    Slovenská    Українська   Polski    Türkçe    Moto English