cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
jeenny
Paper Tape
Posts: 4
Registered: ‎02-07-2015
Location: israel
Views: 2,599
Message 1 of 6

Lenovo ThinkPad Edge E540

The new laptop Lenovo ThinkPad Edge E540 I7-4712M 8GB, Windows 8.1, use it for a 2 week.

 

Laptop bad start (sometimes you have to press the start several times), not always wakes from slееp.


Today in Device manager there was a yellow triangle on the Intel(R) Management Engine Interface.

Properties:

On tab General - This device cannot start. (Code 10)  STATUS_DEVICE_POWER_FAILURE


On tab Events - Device PCI\VEN_8086&DEV_8C3A&SUBSYS_502817AA&REV_04\3&e89b380&0&B0 was configured.

Driver Name: null

 

What can I do about it?

 

 

Retired Support Specialist
Posts: 3,015
Registered: ‎03-14-2014
Location: Bangalore
Views: 2,564
Message 2 of 6

Re: Lenovo ThinkPad Edge E540

Hi Jeenny,

 

Welcome to Lenovo Community!

 

As per the query we understood that you are facing multiple issues on your ThinkPad Edge E540.

 

You can download Intel(R) Management Engine Interface directly or run ThinkVantage system update utility and update the entire required driver for your system.

 

Hope this helps. Do post back if issue persists!

 

Best regards,

Hemanth Kumar



Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Follow @LenovoForums on Twitter!

jeenny
Paper Tape
Posts: 4
Registered: ‎02-07-2015
Location: israel
Views: 2,557
Message 3 of 6

Re: Lenovo ThinkPad Edge E540

Hi Hemanth Kumar!

I downloaded and installed all the drivers without problems.
This problem appears and disappears without any system itself. Very interesting. I can not say that I do interfere in the work, but it looks strange.

Retired Support Specialist
Posts: 3,015
Registered: ‎03-14-2014
Location: Bangalore
Views: 2,549
Message 4 of 6

Re: Lenovo ThinkPad Edge E540

Hi Jeenny,

 

Thanks for the reply!

 

Is the issue still persisting or is it resolved?

Have you updated the BIOS for your system, if not check updating it.

 

Hope this helps. Do post back if issue persists!

 

Best regards,

Hemanth Kumar



Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Follow @LenovoForums on Twitter!

jeenny
Paper Tape
Posts: 4
Registered: ‎02-07-2015
Location: israel
Views: 2,538
Message 5 of 6

Re: Lenovo ThinkPad Edge E540

Hi Hemanth!

I am update BIOS to version 2.17 and I do not see changes.

I try to explain that the problem is not there all the time, it appears and disappears. Yellow triangle on the Intel(R) Management Engine Interface  appears or disappears on itself, without regard to the fact that I do.
Now, for example, it's okay, but after 2 minutes may occur.
BR
Retired Support Specialist
Posts: 3,015
Registered: ‎03-14-2014
Location: Bangalore
Views: 2,534
Message 6 of 6

Re: Lenovo ThinkPad Edge E540

Hi Jeenny,

 

Is the issue persisting from the beginning or it started recently?

 

Because some Windows updates might giving problem with the drivers, try to restore the system to earlier date from the date you are facing the issue.

 

Windows 8.1 system restore

 

Hope this helps.

 

Best regards,

Hemanth Kumar



Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Follow @LenovoForums on Twitter!

Check out current deals!


Shop current deals

Top Kudoed Authors