Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Welcome to the Lenovo Community

Welcome to the Forums!

Welcome to Lenovo's Peer-to-Peer Discussion Community!
Please note our guidelines. How to register and login and Community FAQs.
Shape the Future of PCs

Help Lenovo Shape the Future of PCs

Take the ownership survey. Share your ideas with our product team
Community Spotlight

Visit the Lenovo Blogs!

Check out the ThinkPad Time Machine
Visit the Community Spotlight Blog
Windows  10

Are you ready for Windows 10?

Get to know Windows 10
Visit the Windows 10 Support Center
Reply
Paper Tape
Posts: 2
Registered: ‎08-20-2010
Location: East Moline IL USA
0 Kudos

Defrag Hangs

I Have an SL410 with Windows 7 Professional. When I run the disk defragmenter on Drive C it always hangs at 35%. I have run Chkdsk and Disk Cleanup and checked the task manager to make sure that the disk defragmenter is the only program running.

 

Thanks in advance for any help!

 

Bill

Posts: 3,220
Registered: ‎07-31-2008
Location: Pakistan
0 Kudos

Re: Defrag Hangs

Hi and welcome to the forum!


Which defragger are you using? Windows built-in? If so then try using any of the followings and report back:-


http://download.cnet.com/Auslogics-Disk-Defrag/3000-2094_4-10567503.html

http://www.piriform.com/defraggler


Hope it helps.


 

------------------------------------------------------------

Maliha (I don't work for lenovo)
ThinkPads:- T400[Win 7], T60[Win 7], IBM 240[Win XP]

IdeaPad: U350

Apple:- Macbook Air [Snow Leopard]
Did someone help you today? Compliment them with a
Kudos!
Was your question answered today? Mark it as an Accepted Solution
de.gif  Lenovo Deutsche Community   es.gif  Lenovo Comunidad en Español 
Visit my YouTube Channel

Paper Tape
Posts: 2
Registered: ‎08-20-2010
Location: East Moline IL USA
0 Kudos

Re: Defrag Hangs

Hello and thanks for the information! I did try Auslogics Disk Defrag and it worked well. Faster than the Windows utility and it did not hang. The Windows defrag still hangs after I ran Auslogics.

 

I will keep trying to find what the issue is for the Windows Defrag. Guess becuase I am stubborn. Great to have a solution in the interim though! Anyone have a problem with the Windows defrag hanging and find a solution?