Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Welcome to the Lenovo Community

Welcome to the Forums!

Welcome to Lenovo's Peer-to-Peer Discussion Community!
Please note our guidelines. How to register and login and Community FAQs.
Shape the Future of PCs

Help Lenovo Shape the Future of PCs

Take the ownership survey. Share your ideas with our product team
Community Spotlight

Visit the Lenovo Blogs!

Check out the ThinkPad Time Machine
Visit the Community Spotlight Blog
Windows  10

Are you ready for Windows 10?

Get to know Windows 10
Visit the Windows 10 Support Center
Reply
Highlighted
What's DOS?
Posts: 1
Registered: ‎07-09-2009
Location: Lake Mary, FL U.S.A.
0 Kudos

SL 500 - Unknown device problem in Device Manager

Hello anyone & everyone,

      I have a problem with an unknown device found in the Device Manager under "other devices" it says the following:

 

Manufacturer:  Unknown

Location:  on Microsoft ACPI-Compliant System

Device Status:   The drivers for this device are not installed. (Code 28)

                            To reinstall the drivers for this device, click Reinstall Driver.

 

    When I try and find the driver it can't be found.

Under the "Details" Tab... it has Hardware Ids as:  ACPI/ATK0101   and   *ATK0101

 

 

Can anyone help with this??  Thank you SO much for your time!!

 

 

Sincerely,

Brady

Blue Screen Again
Posts: 2
Registered: ‎09-07-2010
Location: Cleveland Ohio
0 Kudos

Re: SL 500 - Unknown device problem in Device Manager

I have this exact same problem-it occurred all of the sudden one morning when I tried to log on.

I believe the "Unknown Device" (one of the "System Devices" in the Device Manager) is the ATK0101 ACPI Utility and uses a driver called A0101X32.sys which seems to be nowhere on my computer (I have no idea where it went or why it vanished). However, I cannot manage to find this driver on the website and download/install it, and what's more, when I try to do so, the "Update Driver" dialog boxes informs me that the file I must find is one with the extension "*.inf" which doesn't make any sense whatsoever.

Has an answer to this problem been found?

Community SuperMod
Posts: 3,869
Registered: ‎04-25-2008
Location: San Francisco
0 Kudos

Re: SL 500 - Unknown device problem in Device Manager

Hi AlcazarDave, and welcome to the Lenovo User Community!

 

ACPI is power management. Try reinstalling the Power Management driver:

 

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-70413

 

Hope this helps!

I don't work for Lenovo. I'm a crazy volunteer!
Blue Screen Again
Posts: 2
Registered: ‎09-07-2010
Location: Cleveland Ohio
0 Kudos

Re: SL 500 - Unknown device problem in Device Manager

Thanks for the response. I used the link you left in your post, but the file you listed (MIGR-70413) does not appear to be available anymore. I downloaded the file listed as "Power Management driver for Windows 7, Vista, XP - ThinkPad SL300, SL400, SL400c, SL500 and SL500c" which was named 6aku05ww.exe

I hope this is the right file?

Community SuperMod
Posts: 3,869
Registered: ‎04-25-2008
Location: San Francisco
0 Kudos

Re: SL 500 - Unknown device problem in Device Manager

Yes that's the right one!

I don't work for Lenovo. I'm a crazy volunteer!