Welcome to our peer-to-peer forums, where owners help owners. Need help now? Visit eSupport here.

English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: P and W Series Mobile Workstations
All Forum Topics
Options

8 Posts

04-29-2011

CANADA

100 Signins

171 Page Views

  • Posts: 8
  • Registered: ‎04-29-2011
  • Location: CANADA
  • Views: 171
  • Message 1 of 13

1920x1200 Bug

2011-04-29, 21:52 PM


I have a lenovo w500 4058-cto. There has been several concerns that where really annoying. Currently i am running on windows 7 supported by lenovo.

 

(1) The native display is 1920x1200, with a default 150% DPI. Programs which are (window independent) always act weird, for example Hotkeys display, Norton 2011, and other similar window independent applications sometimes are displayed either small (high resolution) or stretches to bigger ones. 

 

(2) Skype notifications cannot popup unless i downgrade the resolution. Plus, if you move the mouse over the close button it starts blinking, and other applications act the same.

 

Kindly advise me if there is a fix or other workarounds possible because it is really annoying.

 

Note: tried different windows 7 versions, generic windows drivers but no good.

 

Highly appreciate your efforts.:smileyhappy:

Reply
Options

9644 Posts

12-27-2009

Canada

3314 Signins

95288 Page Views

  • Posts: 9644
  • Registered: ‎12-27-2009
  • Location: Canada
  • Views: 95288
  • Message 2 of 13

Re: 1920x1200 Bug

2011-04-30, 2:58 AM

Does it work properly at the standard 100% DPI?

 

Which graphics adapter do you have?


W520: 2960XM, Q2000M @ 1091/1380, 32GB RAM, 500GB&750GB HDD & 500GB SSD, FHD&MB168B+
X61T: L7500, 4GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
W550s: 5600U, K620M at 1164/1281, 16GB RAM, 512GB SSD, 3K touchscreen
X200s: SL9400, 6GB RAM, 64GB SD card, WXGA+ screen
TPT1: 1839-23U
Reply
Options

8 Posts

04-29-2011

CANADA

100 Signins

171 Page Views

  • Posts: 8
  • Registered: ‎04-29-2011
  • Location: CANADA
  • Views: 171
  • Message 3 of 13

Re: 1920x1200 Bug

2011-04-30, 10:41 AM

if i use the 100% it will be super tiny, so i have to lower the resolution and if i do so it looks so ugly and doesn't really fit to the screen nicely.

 

I tried both the intel and the ATI, but no luck. It is an issue with the display driver or monitor driver. I hope there is a fix for that.

 

Please help.


Thanks

Reply
Options

8 Posts

04-29-2011

CANADA

100 Signins

171 Page Views

  • Posts: 8
  • Registered: ‎04-29-2011
  • Location: CANADA
  • Views: 171
  • Message 4 of 13

Re: 1920x1200 Bug

2011-05-01, 2:49 AM

Additional bug in the display is the cutting text in some applications such as: torrent clients and Computer Manage option as showen in the picture:

 

I hope this will find its way too for a fix along with the unstable UI of applications.

 

http://i52.tinypic.com/slsqdc.jpg

 

looking forward for your advise :smileysad:

 

Moderator Note: Image size > 50k, converted to link.

Reply
Options

9644 Posts

12-27-2009

Canada

3314 Signins

95288 Page Views

  • Posts: 9644
  • Registered: ‎12-27-2009
  • Location: Canada
  • Views: 95288
  • Message 5 of 13

Re: 1920x1200 Bug

2011-05-01, 3:41 AM
Did you further change the font-sizes yourself after switching DPI's?

I'm thinking it's just the imperfect DPI scaling, but I'm not entirely sure on that.

W520: 2960XM, Q2000M @ 1091/1380, 32GB RAM, 500GB&750GB HDD & 500GB SSD, FHD&MB168B+
X61T: L7500, 4GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
W550s: 5600U, K620M at 1164/1281, 16GB RAM, 512GB SSD, 3K touchscreen
X200s: SL9400, 6GB RAM, 64GB SD card, WXGA+ screen
TPT1: 1839-23U
Reply
Options

8 Posts

04-29-2011

CANADA

100 Signins

171 Page Views

  • Posts: 8
  • Registered: ‎04-29-2011
  • Location: CANADA
  • Views: 171
  • Message 6 of 13

Re: 1920x1200 Bug

2011-05-01, 13:45 PM

This is the native DPI with the Large text size. If i start reducing the resolution and the text size will look ugly with a bad resolution. The thing is that i don't want to sacrifice the native high resolution for such bugs. :smileyindifferent:

 

Lenovo should look to solve all of those bugs seriously !!

 

 

Reply
Options

9644 Posts

12-27-2009

Canada

3314 Signins

95288 Page Views

  • Posts: 9644
  • Registered: ‎12-27-2009
  • Location: Canada
  • Views: 95288
  • Message 7 of 13

Re: 1920x1200 Bug

2011-05-02, 0:05 AM

Looks more like a Windows bug. You might want to only increase DPI and not change font size. Maybe only increasing font size without changing DPI will also work, but I'm less certain on that.


W520: 2960XM, Q2000M @ 1091/1380, 32GB RAM, 500GB&750GB HDD & 500GB SSD, FHD&MB168B+
X61T: L7500, 4GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
W550s: 5600U, K620M at 1164/1281, 16GB RAM, 512GB SSD, 3K touchscreen
X200s: SL9400, 6GB RAM, 64GB SD card, WXGA+ screen
TPT1: 1839-23U
Reply
Options

8 Posts

04-29-2011

CANADA

100 Signins

171 Page Views

  • Posts: 8
  • Registered: ‎04-29-2011
  • Location: CANADA
  • Views: 171
  • Message 8 of 13

Re: 1920x1200 Bug

2011-05-02, 22:08 PM

I tried all possible combination with no luck. one of the lenovo supporting centers told me you might have to replace your display to 1680x1050. But of course that will cost me a fortune and it is a bug that is not worth investing for a solution. :smileytongue:

 

I really like the high resolution but its really buggy and causing a headache to fix it. :smileysad:

 

 

Please advise me.

 

Regards

Reply
Options

9644 Posts

12-27-2009

Canada

3314 Signins

95288 Page Views

  • Posts: 9644
  • Registered: ‎12-27-2009
  • Location: Canada
  • Views: 95288
  • Message 9 of 13

Re: 1920x1200 Bug

2011-05-03, 3:35 AM
Might just need to use standard DPI and standard font sizes. =/

W520: 2960XM, Q2000M @ 1091/1380, 32GB RAM, 500GB&750GB HDD & 500GB SSD, FHD&MB168B+
X61T: L7500, 4GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
W550s: 5600U, K620M at 1164/1281, 16GB RAM, 512GB SSD, 3K touchscreen
X200s: SL9400, 6GB RAM, 64GB SD card, WXGA+ screen
TPT1: 1839-23U
Reply
Options

8 Posts

04-29-2011

CANADA

100 Signins

171 Page Views

  • Posts: 8
  • Registered: ‎04-29-2011
  • Location: CANADA
  • Views: 171
  • Message 10 of 13

Re: 1920x1200 Bug

2011-05-04, 20:12 PM

 

Hehe, no luck. Unless i really lower the resolution and restore the DPI to either 120 or 125 % DPI. Yet, it looks crappy. :smileysurprised:

 

 

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms