English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: P and W Series Mobile Workstations
All Forum Topics
Options

14 Posts

09-25-2008

Concord, NC - USA

31 Signins

259 Page Views

  • Posts: 14
  • Registered: ‎09-25-2008
  • Location: Concord, NC - USA
  • Views: 259
  • Message 1 of 6

P71 FAILS TO BOOT - STOPS AT RED LENOVO LOGO

2019-05-29, 15:32 PM

P71 fails to boot up to Win 10.  Stops at screen displaying red LENOVO logo with instructions to press enter.  Device was working until I returned home (packed in case & then in back pack).  Pressing enter does nothing, have tried with battery, without battery (AC only) & with battery & AC.  Have tried pressing PF12, PF1 as well as other removing battery and pressing power button 10 times & then holding if for 30 seconds (suspect that was a foolish idea). 

I'm looking for suggestions on how to begin trouble shooting to identify issue.  No recent upgrades to Win 10 or bios applied to lap top.

Any help or suggestions would be appreciated.

Solved! See the solution
Reply
Options

222 Posts

08-02-2018

PH

155 Signins

855 Page Views

  • Posts: 222
  • Registered: ‎08-02-2018
  • Location: PH
  • Views: 855
  • Message 2 of 6

Re: P71 FAILS TO BOOT - STOPS AT RED LENOVO LOGO

2019-05-30, 11:44 AM

Hi gkellerjr! THanks for posting in our community. Please remove all the external devices conected to the P71 the restart the laptop. Let us know if something will show  up. Thanks. 



Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Follow us @LenovoSupport on Facebook and Twitter!

0 person found this solution to be helpful.

This helped me too

Reply
Options

14 Posts

09-25-2008

Concord, NC - USA

31 Signins

259 Page Views

  • Posts: 14
  • Registered: ‎09-25-2008
  • Location: Concord, NC - USA
  • Views: 259
  • Message 3 of 6

Re: P71 FAILS TO BOOT - STOPS AT RED LENOVO LOGO

2019-05-30, 13:51 PM

What a simple solution.  I've had a USB mouse dongle installed for a year and a half.  Never had this problem previoulsy, but, removed the dongle & pressed enter at the red Lenovo logo & I'm back in business.

I never even considered it an externally attached device & started to reply there was nothing attached.

Thanks much for the suggestion.

 

Reply
Options

1817 Posts

08-02-2018

US

697 Signins

10126 Page Views

  • Posts: 1817
  • Registered: ‎08-02-2018
  • Location: US
  • Views: 10126
  • Message 4 of 6

Re: P71 FAILS TO BOOT - STOPS AT RED LENOVO LOGO

2019-05-30, 14:35 PM

You're very much welcome. 



Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Follow us @LenovoSupport on Facebook and Twitter!

Reply
Options

14 Posts

09-25-2008

Concord, NC - USA

31 Signins

259 Page Views

  • Posts: 14
  • Registered: ‎09-25-2008
  • Location: Concord, NC - USA
  • Views: 259
  • Message 5 of 6

Re: P71 FAILS TO BOOT - STOPS AT RED LENOVO LOGO

2019-05-30, 15:49 PM

As a follow on.  Now that I have the P71 up & running, it seems highly likely the May Win 10 update was the culprit.  I was under the impression I had the updates deferred, (obviously I did not).  The USB dongle which had been working for a year and a half is now not recognized by the P71.

 

Reply
Options

1817 Posts

08-02-2018

US

697 Signins

10126 Page Views

  • Posts: 1817
  • Registered: ‎08-02-2018
  • Location: US
  • Views: 10126
  • Message 6 of 6

Re: P71 FAILS TO BOOT - STOPS AT RED LENOVO LOGO

2019-05-30, 17:17 PM

For you to isolate the issue, you can uninstall the latest Windows update and check if the issue persist.



Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Follow us @LenovoSupport on Facebook and Twitter!

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete