English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: P and W Series Mobile Workstations
All Forum Topics
Options

4 Posts

01-22-2014

US

17 Signins

110 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎01-22-2014
  • Location: US
  • Views: 110
  • Message 1 of 4

Swapping displays between a w540 and w541?

2020-09-08, 1:54 AM

Hi, I have a dead w541 which has a good 3k display, and I would like to replace the HD displsy on a w540 with this 3k display. Is this possible? And, if so, how complicated a process would the job be? I've got average ability to work on.these things, if the disassembly/ reassembly is fairly straight forward, other wise I will have a shop do it. Both laptops hsve the nvidia k2100 as well ad the standard intel GPU's. Also, a related side question: does the Pantone Colot Calibration application use a sensor that is built in.to the 3k displays? I ask because I installed my OS drive from.the dead w541 into the w540 (with the hd display) and got a msg " Can't Locate Sensor", or similar. So was wondering if that sensor is in.the display or the laptop itself.. Thank you very much, in advance, for any insights anyone can offer me here..Im trying to decide whether to keep this purchase from ebay..was supposed to be a 3k display..thanks again

Reply
Options

3818 Posts

12-02-2007

US

9030 Signins

188648 Page Views

  • Posts: 3818
  • Registered: ‎12-02-2007
  • Location: US
  • Views: 188648
  • Message 2 of 4

Re:Swapping displays between a w540 and w541?

2020-09-08, 7:55 AM

Hello,

 

According to the FRU BOMs (parts lists) for the W540 and W541, the two models share the same screen part numbers.

 

Regards,

 

Aryeh Goretsky

 



I am a volunteer and neither a Lenovo nor a Microsoft employee.

L380 YogaP72 (20MB-*)P50 (20EN-*)S230u (3347-4HU)T23 (2648-LU7)T42 (2378-R4U)T43p (2678-H7U)T61p (6459-CTO)W510 (4318-CTO)W530 (2441-4R3)W530 (2441-4R3)X100e (3508-CTO)X120e (0596-CTO)X220 (4286-CTO)X250 (20CM-*)Yoga 370

  Communities:   English    Deutsche    Español    Português    Русскоязычное    Česká    Slovenská    Українська   Język Polski    Moto English


Need an answer, fast? Try using Browser Search to find it in the Lenovo and Moto Community
Reply
Options

242 Posts

12-24-2011

AE

542 Signins

3659 Page Views

  • Posts: 242
  • Registered: ‎12-24-2011
  • Location: AE
  • Views: 3659
  • Message 3 of 4

Re:Swapping displays between a w540 and w541?

2020-09-10, 16:32 PM

Display panels should move between W541 and W540, you might need to transplant the display cable as the 3k probably uses a 40 pin vs 30 pin on HD.

The pantone senor is placed in the palmiest.

I suggest also moving the palmrest, mousepad as the W541 have discreet touch pad buttons.

 

Reply
Options

4 Posts

01-22-2014

US

17 Signins

110 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎01-22-2014
  • Location: US
  • Views: 110
  • Message 4 of 4

Re:Swapping displays between a w540 and w541?

2020-09-13, 6:10 AM

Hi, and thank you very much for answering my questions; Im.a bit unclear about your suggestion re: the Pantone sensor..could you go into a bit more detail on that? My dead w541 has the pantone sensor, so I would nerd to remove it from the "palmrest" is what I believe you said, with perhaps a typo ? An ancillary quesyion would be if you know where I could find detailed dissassembly/ re-assembly directions for these models..? I really shy away from opening them up w/out them..Thank you so much, again! Bill Wilkinson

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete