English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: P and W Series Mobile Workstations
All Forum Topics
Options

6 Posts

08-29-2014

Los Angeles, CA

20 Signins

89 Page Views

  • Posts: 6
  • Registered: ‎08-29-2014
  • Location: Los Angeles, CA
  • Views: 89
  • Message 1 of 2

Unknown device in device manager after win8.1 upgrade W540

2014-08-29, 16:29 PM

I'm using the W540 with an ultradock and external monitors. After upgrading my W540 to win8.1 64 bit, device manager is showing an unknown device. I'm not quite sure what it is, but almost everything seems to be working fine and Lenovo solution center isn't finding any driver updates.

 

I did notice that the solution center hardware scan did not test the video card memory and listed that test as N/A. Video and monitors seem to be working fine though and both nvidia and intel graphics show up in device manager.

 

Device manager lists the device in question as follows:

Device instance path: ROOT\SYSTEM\0001

Hardware Ids: root\iwdbus

Device stack: \Driver\PnPManager

 

Solved! See the solution
Reply
Options

6 Posts

08-29-2014

Los Angeles, CA

20 Signins

89 Page Views

  • Posts: 6
  • Registered: ‎08-29-2014
  • Location: Los Angeles, CA
  • Views: 89
  • Message 2 of 2

Re: Unknown device in device manager after win8.1 upgrade W540

2014-08-29, 16:46 PM

This seems to fix the problem.. any idea why?

 

http://forums.lenovo.com/t5/W-Series-ThinkPad-Laptops/W530-unknown-device-after-installing-windows-8-1/m-p/1409375#M43443

 

(In device manager - Right click, uninstall, scan for hardware changes)

0 person found this solution to be helpful.

This helped me too

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete