Welcome to our peer-to-peer forums, where owners help owners. Need help now? Visit eSupport here.

English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: P and W Series Mobile Workstations
All Forum Topics
Options

2 Posts

02-07-2010

Los Angeles

2 Signins

14 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎02-07-2010
  • Location: Los Angeles
  • Views: 14
  • Message 1 of 13

W510 Left Speaker Not working

2010-02-07, 7:34 AM

Hi, first post.

 

My left speaker isn't working.

 

Headphones work correctly.

 

Running 64bit windows 7.

 

 

Reply
Options

4 Posts

03-01-2010

California

9 Signins

29 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎03-01-2010
  • Location: California
  • Views: 29
  • Message 2 of 13

Re: W510 Left Speaker Not working

2010-03-01, 1:39 AM

 


wrote:

Hi, first post.

 

My left speaker isn't working.

 

Headphones work correctly.

 

Running 64bit windows 7.

 

 


 

Same here.  It happened after updating my driver from Lenovo's site.  Anyone have an idea?

 

Reply
Options

22 Posts

02-14-2010

Vancouver

17 Signins

164 Page Views

  • Posts: 22
  • Registered: ‎02-14-2010
  • Location: Vancouver
  • Views: 164
  • Message 3 of 13

Re: W510 Left Speaker Not working

2010-03-01, 23:47 PM

At least you have ONE speaker, both of mine are dead!! :(

Reply
Options

325 Posts

10-26-2008

Los Angeles

539 Signins

7524 Page Views

  • Posts: 325
  • Registered: ‎10-26-2008
  • Location: Los Angeles
  • Views: 7524
  • Message 4 of 13

Re: W510 Left Speaker Not working

2010-03-02, 2:41 AM

You might check this thread:

 

http://forums.lenovo.com/t5/W-Series-ThinkPad-Laptops/W510-Heating-up-while-OFF/td-p/203530

 

and make sure you're not noticing heating anywhere on the left speaker grille when the computer is plugged into AC power but turned off.

 

Reply
Options

15 Posts

02-25-2010

brooklyn

25 Signins

407 Page Views

  • Posts: 15
  • Registered: ‎02-25-2010
  • Location: brooklyn
  • Views: 407
  • Message 5 of 13

Re: W510 Left Speaker Not working

2010-03-02, 2:51 AM

hey, my friend, i have the same issue with my new T410.

 

you can see my problem in this post:

http://forums.lenovo.com/t5/T400-T500-and-newer-T-series/T410-keyboard-doesn-t-keep-up-to-my-typing-speed-doesn-t/td-p/201281

 

the headphone word well , but the left-channel of sound device doesn't work. I just get my laptop for less than 2 weeks.

 

I've called lenovo and requied a service. 

 

what's your email ? i can share my problem with you.

 

 

Reply
Options

4 Posts

03-01-2010

California

9 Signins

29 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎03-01-2010
  • Location: California
  • Views: 29
  • Message 6 of 13

Re: W510 Left Speaker Not working

2010-03-02, 3:01 AM

 


wrote:

hey, my friend, i have the same issue with my new T410.

 

you can see my problem in this post:

http://forums.lenovo.com/t5/T400-T500-and-newer-T-series/T410-keyboard-doesn-t-keep-up-to-my-typing-speed-doesn-t/td-p/201281

 

the headphone word well , but the left-channel of sound device doesn't work. I just get my laptop for less than 2 weeks.

 

I've called lenovo and requied a service. 

 

what's your email ? i can share my problem with you.

 

 


 

The post you show there has nothing to do with speakers.

 

Reply
Options

15 Posts

02-25-2010

brooklyn

25 Signins

407 Page Views

  • Posts: 15
  • Registered: ‎02-25-2010
  • Location: brooklyn
  • Views: 407
  • Message 7 of 13

Re: W510 Left Speaker Not working

2010-03-02, 3:03 AM

sorry, i may give the wrong link, but i can post it here. 

 

my left-channel of the sound device just don't work . I've check every properties of my sound device and the smartaudio in control panel, and even reinstall my OS, even have a linux installed in the T410.  the L-channel of sound just don't work . 

Reply
Options

4 Posts

03-01-2010

California

9 Signins

29 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎03-01-2010
  • Location: California
  • Views: 29
  • Message 8 of 13

Re: W510 Left Speaker Not working

2010-03-02, 3:07 AM

 


wrote:

sorry, i may give the wrong link, but i can post it here. 

 

my left-channel of the sound device just don't work . I've check every properties of my sound device and the smartaudio in control panel, and even reinstall my OS, even have a linux installed in the T410.  the L-channel of sound just don't work . 


 

Yea, I'm pretty sure it's something physical.

 

Reply
Options

15 Posts

02-25-2010

brooklyn

25 Signins

407 Page Views

  • Posts: 15
  • Registered: ‎02-25-2010
  • Location: brooklyn
  • Views: 407
  • Message 9 of 13

Re: W510 Left Speaker Not working

2010-03-02, 3:22 AM

I think i may find how this issue happens. Check my post here.

 

http://forums.lenovo.com/t5/T400-T500-and-newer-T-series/Anybody-have-issues-with-left-speaker-of-t410-w510-can-check/td-p/209336

 

Reply
Options

31 Posts

12-30-2009

Canada

63 Signins

646 Page Views

  • Posts: 31
  • Registered: ‎12-30-2009
  • Location: Canada
  • Views: 646
  • Message 10 of 13

Re: W510 Left Speaker Not working

2010-03-02, 5:27 AM

Hi All,

 

I got my W510 last Friday, the speakers work fine, but the keyboard doesn't work well ...

Anyway, back to speakers, I checked the wiring of W510, see the picture:

 

http://img714.imageshack.us/img714/6636/w510wire.jpg

 

As you can see, I marked those wires which tied to CPU in yellow. The cover of those wires could easily melted by the heat from the CPU. That may cause short circuit.

 

I'm just guessing :smileyhappy:

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms