English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: P and W Series Mobile Workstations
All Forum Topics
Options

554 Posts

06-30-2011

Gibraltar

1350 Signins

3952 Page Views

  • Posts: 554
  • Registered: ‎06-30-2011
  • Location: Gibraltar
  • Views: 3952
  • Message 11 of 14

Re: W520 bad microphone??? Usable!

2012-06-10, 12:32 PM

How do you uninstall the drivers and get the (working) windows ones?  I tried this:

 

  1. Hit start button (bottom left of screen usually)
  2. Type "device" into the search box
  3. Select "device manager" from the list
  4. click on "Sound, video and game controllers"
  5. right click on "Conexant 20672 SmartAdio HD" and hit uninstall
  6. select "Delete the driver SW for this device" to stop it being installed again.

Reboot.

 

But when it comes up, it still has the rubbish conexant drivers - I cant see how to get it to pick up windows drivers.

 

Any ideas?

Reply
Options

73 Posts

10-18-2011

United States of America

185 Signins

2003 Page Views

  • Posts: 73
  • Registered: ‎10-18-2011
  • Location: United States of America
  • Views: 2003
  • Message 12 of 14

Re: W520 bad microphone??? Usable!

2012-07-10, 6:42 AM

Try installing the Realtek High Defintion Audio Driver for Windows 7 package on the ThinkPad W530 Drivers and Software page.

Btw, this should solve problems 5 and 6 on your signature.

T450 | W520 | Moto G4
Reply
Options

21 Posts

07-17-2012

Australia

362 Signins

1613 Page Views

  • Posts: 21
  • Registered: ‎07-17-2012
  • Location: Australia
  • Views: 1613
  • Message 13 of 14

Re: W520 bad microphone??? Usable!

2012-08-06, 4:54 AM

I have the Edge E430 model and the sound is alright and the microphone works out of the box. Do you know if the guides here are still relevant and can provide some audio improvements?

 

FYI, the new Edge models come with the Conexant HD Audio driver and Dolby Home Theater v2, which I suppose is not so different from v4: http://www.dolby.com/us/en/consumer/technology/pc/dolby-advanced-audio-v2.html#5-Compare

 

Reply
Options

2 Posts

12-29-2011

Orem, UT

5 Signins

16 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎12-29-2011
  • Location: Orem, UT
  • Views: 16
  • Message 14 of 14

Re: W520 bad microphone??? Usable!

2013-02-11, 18:13 PM

thanks "Disable audio enhancements"  seems to have fixed it for me as well.

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms