Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Paper Tape
Posts: 4
Registered: ‎12-16-2011
Location: earth
Message 1 of 9 (8,908 Views)

Caps Lock display

Hello,

 

I am quite bugged by the Caps Lock onscreen display, since I cannot find a way to only turn off the capslock display without turning off all displays.

This display drops my FPS from about 70 to 40 when I'm playing video games which is bugging me a lot.

But I would like to keep my other displays like soundlevel and screen brightness.

And yes, I know that it is possible to keep the capslock display for only 3 seconds when turning it on too, but I want it to be not displayed at all. I have a green light on my keyboard which is good for me.

So is it possible to completely turn off the capslock display without turning off the other displays?

 

Henkert.

Token Ring
Posts: 495
Registered: ‎11-04-2010
Location: Sydney
Message 2 of 9 (8,856 Views)

Re: Caps Lock display

Right click on desktop --> Screen Resolution --> Advanced Settings --> uncheck "Enable on-screen display".

Paper Tape
Posts: 4
Registered: ‎12-16-2011
Location: earth
Message 3 of 9 (8,854 Views)

Re: Caps Lock display

'So is it possible to completely turn off the capslock display without turning off the other displays?'
Token Ring
Posts: 495
Registered: ‎11-04-2010
Location: Sydney
Message 4 of 9 (8,847 Views)

Re: Caps Lock display

Kill the "tpnumlkd.exe"

Token Ring
Posts: 495
Registered: ‎11-04-2010
Location: Sydney
Message 5 of 9 (8,841 Views)

Re: Caps Lock display

Then you'll also need to do this if your system has bluetooth: http://blog.cmbc.be/2011/06/hp-notebook-fix-caps-lock-notification.html

Highlighted
Paper Tape
Posts: 4
Registered: ‎12-16-2011
Location: earth
Message 6 of 9 (8,838 Views)

Re: Caps Lock display

[ Edited ]

Thanks it works.

Do you also know how to prevent my computer from starting this .exe every time I start my computer?

Because now I will need to stop the process every time when I reboot my computer.

Token Ring
Posts: 495
Registered: ‎11-04-2010
Location: Sydney
Message 7 of 9 (8,826 Views)

Re: Caps Lock display

Two options:

 

1. Rename the exe (in "C:\Program Files\Lenovo\HOTKEY") to some other name, so it can't be launched.

2. Have a .bat file to kill it after startup.  (taskkill)

Paper Tape
Posts: 4
Registered: ‎12-16-2011
Location: earth
Message 8 of 9 (8,778 Views)

Re: Caps Lock display

Ok it's working very good :-)

Thanks!

Paper Tape
Posts: 2
Registered: ‎03-07-2014
Location: Massachusetts
Message 9 of 9 (3,351 Views)

Re: Caps Lock display

The onscreen display tab is not there.

top kudoed authors