cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
PulloSagata
Serial Port
Posts: 111
Registered: ‎02-27-2015
Location: US
Views: 2,149
Message 1 of 5

P71 Backlit Keyboard Not working

I just received my thinkpad P71 yesterday and I'm using it right now. Immediately off the bat, I removed the Hard drive in favor of a far better one. I'm curious to know does the keyboard require any special drivers for the backlit keyboard to work? I assume that it works similiarly to the W541 Backlit keyboard in which I hit Fn + Space Bar, it should work right? Well, currently it is not working. Keep in mind that this is on a Fresh install of Windows, does it need drivers to work? Thanks!

Lenovo Employee Rydeen
Lenovo Employee
Posts: 308
Registered: ‎03-03-2017
Location: JP
Views: 2,078
Message 2 of 5

Re: P71 Backlit Keyboard Not working

Dear Sir.

Keyboard backlit does not require any special driver to work.

However, I recommend to install Hotkey Feature integration to show on screen display indicators.

You can get it from this link => http://pcsupport.lenovo.com/us/en/downloads/DS120449

 

Princess_Zero
Blue Screen Again
Posts: 83
Registered: ‎06-08-2017
Location: GB
Views: 2,039
Message 3 of 5

Re: P71 Backlit Keyboard Not working

My P71's backlight works, however, it turns itself off seemingly at random intervals. 

P71 Xeon E3-1535M v6, 64GB RAM, NVIDIA P5000 GPU, 1TB Samsung SM961 PCIe-NVMe SSD x 2, Seagate Firecuda 2TB SSHD x2, EM7455 WWAN
Lenovo Employee Rydeen
Lenovo Employee
Posts: 308
Registered: ‎03-03-2017
Location: JP
Views: 1,951
Message 4 of 5

Re: P71 Backlit Keyboard Not working

As I checked, keyboard backlit control is synchronized with LCD panel backlight.  If you closed the LID or turned off by timer, keyboard backlit will be off at the same time. 

PulloSagata
Serial Port
Posts: 111
Registered: ‎02-27-2015
Location: US
Views: 1,930
Message 5 of 5

Re: P71 Backlit Keyboard Not working

I'm sorry I have not responded to this thread in a while. I took my P71 to an authorized Lenovo repair place and it was because a connection under the keyboard was loose (after adding more RAM). Everything is working fine.

Top Kudoed Authors