Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Paper Tape
Posts: 3
Registered: ‎06-17-2016
Location: CH
Message 1 of 7 (549 Views)

Unable to use touch screen on P40

Hello,

 

I cannot use the touch screen on my Thinkpad Yoga P40 anymore, may that be in laptop mode or tablet mode. I bought this product four months ago. I do not see where this issue could come from, and I could not find any solution online.

Any advice on how to make it work again?

Thanks in advance.

 

Kind regards,

 

FabienC

Token Ring
Posts: 34
Registered: ‎06-25-2013
Location: US
Message 2 of 7 (528 Views)

Re: Unable to use touch screen on P40

Have you attempted a full shutdown?  Not simply restarting via the Windows power menu, but actually launching Command Prompt as Administrator, and then entering "shutdown -r -t 00".  

 

 

Paper Tape
Posts: 3
Registered: ‎06-17-2016
Location: CH
Message 3 of 7 (519 Views)

Re: Unable to use touch screen on P40

Thank you for your answer.

 

I just tried that command, and it still does not work.

Token Ring
Posts: 34
Registered: ‎06-25-2013
Location: US
Message 4 of 7 (514 Views)

Re: Unable to use touch screen on P40

If you go into Control Panel --> Device Manager --> Human Interface Devices, do you see any entry that references a touch screen?

Paper Tape
Posts: 3
Registered: ‎06-17-2016
Location: CH
Message 5 of 7 (493 Views)

Re: Unable to use touch screen on P40

I just got on it and found the solution.

 

Thank you very much for your help!

 

 

FabienC

What's DOS?
Posts: 1
Registered: ‎12-26-2016
Location: US
Message 6 of 7 (234 Views)

Re: Unable to use touch screen on P40

Hi, I'm having the same issue with my P40 Thinkpad...

Used promped commad to shut down. Still disabled and I can not find a Touch Screen driver in my Device Manager. However, when I bought my laptop a few months ago all was good. Would appriciate any seggestions.

Thanks! 

What's DOS?
Posts: 2
Registered: ‎02-25-2017
Location: GB
Message 7 of 7 (180 Views)

Re: Unable to use touch screen on P40

Hey Fabian,

What was the solution?

I have the same problem.

Cheers

Top kudoed Authors