Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Blue Screen Again
Posts: 2
Registered: ‎12-05-2008
Location: Washington
Message 1 of 5 (72,376 Views)

W500 Drivers Missing

I am running a W500 4063-A46 model running Windows Vista enterrpise 64 bit. It seems that ThinkVantage has not installed all of the drivers for this system. The 4 that are missing are:


Base System Device  - \Device\NTPNP_PCI0030

  • PCI\VEN_1180&DEV_0592&SUBSYS_20CA17AA&REV_11

Base System Device  - \Device\NTPNP_PCI0029

  • PCI\VEN_1180&DEV_0843&SUBSYS_20C917AA&REV_11

PCI Serial Port - \Device\NTPNP_PCI0005

  •  PCI\VEN_8086&DEV_2A47&SUBSYS_20EC17AA&REV_07

PCI Simple Communications Controller - \Device\NTPNP_PCI0003

      • PCI\VEN_8086&DEV_2A44&SUBSYS_20E617AA&REV_07


I would appreciate any suggestions on how to resolve these.







Punch Card
Posts: 19
Registered: ‎10-01-2008
Location: Minnesota
Message 2 of 5 (72,351 Views)

Re: W500 Drivers Missing

[ Edited ]

The first device is the Ricoh Memory Stick Host Controller

Second is the Ricoh SD/MMC Host Controller

Download the 4in1 driver and extract to a folder.  Update the drivers from device manager and chose search specfic folder and point it to the 4in1 folder.  There are a couple folders that have drivers so it may take a couple shots to get the proper one.


I belive the 3rd and 4th devices are for Intel AMT, try these drivers

Message Edited by med on 12-06-2008 06:22 AM
Blue Screen Again
Posts: 2
Registered: ‎12-05-2008
Location: Washington
Message 3 of 5 (72,260 Views)

Re: W500 Drivers Missing

Thanks for the help and such a complete reply it was great!


These links solved all 4 missing driver issues. The only thing I would add is that once I ran the .exe for each I had to then use Device manager search to find and implement all the drivers.


You rock!


What's DOS?
Posts: 1
Registered: ‎01-26-2009
Location: Oregon, USA
Message 4 of 5 (70,731 Views)

Re: W500 Drivers Missing

[ Edited ]

Same problem for the last two PCI related devices.  But I am running Windows Server 2008 X64 (as a workstation).  After downloading and installing the two PCI related links that were provided, I get an error message on both that the operating system is not supported!  Any other suggestions?



Message Edited by JeffConeCpa on 01-26-2009 11:41 AM
Paper Tape
Posts: 2
Registered: ‎03-16-2010
Location: USA
Message 5 of 5 (55,542 Views)

Re: W500 Drivers Missing

These drivers links really help me alot. I was stuck on this and just fixed it after go throwing these links.

Top Kudoed Authors