cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
petevo
Fanfold Paper
Posts: 25
Registered: ‎06-22-2012
Location: Wisconsin
Views: 88,231
Message 1 of 11

W520 Base System Device PCI Bus 13 missing driver

I have this as an "other device" in device manager.  I had to do a full reinstall a month ago but thought all the things were installed.  Does anyone know what this is and how to fix it?

 

Also there is a second "unknown device" with location "on Microsoft ACPI-Compliant Embedded Controller" are these related or is this a second issue that I need help with?

 

Thank you!

Highlighted
Community SuperMod
Community SuperMod
Posts: 5,467
Registered: ‎06-26-2008
Location: US
Views: 88,131
Message 2 of 11

Re: W520 Base System Device PCI Bus 13 missing driver

'evening...

 

If you open Device Manager, right-click the "Other" device and select Properties, then select the Details tab and choose Hardware Ids from the dropdown, please copy/paste the info you see in the Value section of the window back here.

 

Regards.


Community GuidelinesSearchPrivate MessagingENDEESPTRUUACZ-SKTRMoto
PM requests for individual support are not answered. If a post solves your issue, please mark it so.

I am not a Lenovo employee.

Guru
Posts: 976
Registered: ‎11-04-2009
Location: US
Views: 88,127
Message 3 of 11

Re: W520 Base System Device PCI Bus 13 missing driver

Ususally Base System Device is the Memory Card Reader, but in this case I could be wrong.


Just a volunteer. Please post your questions in the forum, as I will not reply if they are sent in a personal message.

W530(2436): i7-3720QM, HD4000 + K2000M, 32GB RAM, 1TB, 750GB Ultrabay, 250GB mSATA , Ubuntu 18.04
Yoga 14(20FY): i5-6200U, HD 520 + 940M, 8GB RAM, 256GB SSD, Ubuntu 18.04
Yoga Home 900(27ibu): i7-5500, HD5500 + 940A, 8GB RAM, 500GB HDD, Windows Insider Fast
X1 Tablet (20GH): m7-6Y75, 16GB RAM , 256GB NVMe , Intel® HD Graphics 515
Legion Y530(15ICH): i7-8750H, 32GB RAM, 512GB NVMe + 500GB SSD, UHD 630 + 1050Ti
petevo
Fanfold Paper
Posts: 25
Registered: ‎06-22-2012
Location: Wisconsin
Views: 88,080
Message 4 of 11

Re: W520 Base System Device PCI Bus 13 missing driver

Thank you...;here are the ids

 

PCI\VEN_1180&DEV_E823&SUBSYS_21CF17AA&REV_05
PCI\VEN_1180&DEV_E823&SUBSYS_21CF17AA
PCI\VEN_1180&DEV_E823&CC_088001
PCI\VEN_1180&DEV_E823&CC_0880

Guru
Posts: 976
Registered: ‎11-04-2009
Location: US
Views: 88,156
Message 5 of 11

Re: W520 Base System Device PCI Bus 13 missing driver

Thats the Ricoh Memory Card Reader on the W520. I'll add the link once I get the support page up.

 

http://www.pcidatabase.com/search.php?device_search_str=E823 <-- this tells what the device is

 

 http://download.lenovo.com/ibmdl/pub/pc/pccbbs/mobiles/8ass82ww.exe  <-- Try this


Just a volunteer. Please post your questions in the forum, as I will not reply if they are sent in a personal message.

W530(2436): i7-3720QM, HD4000 + K2000M, 32GB RAM, 1TB, 750GB Ultrabay, 250GB mSATA , Ubuntu 18.04
Yoga 14(20FY): i5-6200U, HD 520 + 940M, 8GB RAM, 256GB SSD, Ubuntu 18.04
Yoga Home 900(27ibu): i7-5500, HD5500 + 940A, 8GB RAM, 500GB HDD, Windows Insider Fast
X1 Tablet (20GH): m7-6Y75, 16GB RAM , 256GB NVMe , Intel® HD Graphics 515
Legion Y530(15ICH): i7-8750H, 32GB RAM, 512GB NVMe + 500GB SSD, UHD 630 + 1050Ti
petevo
Fanfold Paper
Posts: 25
Registered: ‎06-22-2012
Location: Wisconsin
Views: 88,050
Message 6 of 11

Re: W520 Base System Device PCI Bus 13 missing driver

Solved!  Thank you!

Community SuperMod
Community SuperMod
Posts: 5,467
Registered: ‎06-26-2008
Location: US
Views: 88,047
Message 7 of 11

Re: W520 Base System Device PCI Bus 13 missing driver

Glad you got it going. Smiley Happy

 

(marked as solved)


Community GuidelinesSearchPrivate MessagingENDEESPTRUUACZ-SKTRMoto
PM requests for individual support are not answered. If a post solves your issue, please mark it so.

I am not a Lenovo employee.

smattingly
Paper Tape
Posts: 4
Registered: ‎05-15-2011
Location: US
Views: 87,251
Message 8 of 11

Re: W520 Base System Device PCI Bus 13 missing driver

I have the same problem with XP on W520 4260-A49 accept it is pointing at the video.

 

PCI\VEN_10DE&DEV_0DFA&SUBSYS_21D117AA&REV_A1\4&1528093B&0&0008
PCI\VEN_8086&DEV_0126&SUBSYS_21D117AA&REV_09\3&B1BFB68&0&10

 

I ran the video drivers and it said it was  incompatible.

83da18ww.exe

dpbaker57
What's DOS?
Posts: 2
Registered: ‎02-15-2014
Location: United States
Views: 82,247
Message 9 of 11

Re: W520 Base System Device PCI Bus 13 missing driver

I have almost the same hardware but installing the latest Ricoh driver has NOT helped. I have the latest driver for everything. BTW the cardreader works fine when I am running Ubuntu.

 

PCI\VEN_1180&DEV_E822&SUBSYS_21CF17AA&REV_08
PCI\VEN_1180&DEV_E822&SUBSYS_21CF17AA
PCI\VEN_1180&DEV_E822&CC_088001
PCI\VEN_1180&DEV_E822&CC_0880

Pheckphul
Fanfold Paper
Posts: 20
Registered: ‎12-15-2013
Location: Sol III
Views: 73,898
Message 10 of 11

Re: W520 Base System Device PCI Bus 13 missing driver

I had this same problem install Win 8.1 Pro 64-bit onto a W520 4270-CTO and thought I'd provide my solution in case someone else runs into the same problem. There isn't a Ricoh Card Reader driver listed on Lenovo's page for the W520 using Win 8.1, but there is one for 8.0. The same card reader is used in the W530 and of course there is a Win v8.1 driver for it, so I decided to use it and all is well.

 

 

 

Cheers!

Check out current deals!


Shop current deals

Top Kudoed Authors