cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
w540User
Paper Tape
Posts: 1
Registered: ‎09-26-2017
Location: GB
Views: 538
Message 1 of 1

W540 not showing BIOS on External display with advanced mode

I am hoping someone has found a solution to the following:-

 

I have a W540 in a ultradock docking station with three external monitors and I have advanced mode on dock enabled to utilise the NVIDIA graphics however on boot the bios screen is not shown on any of the external monitors.

 

As I have a bios password then as it does not display the prompt on the external monitors then I need to guess if it is asking for the password or not. It is a minor irritation especially if an error message or something stops the boot.

 

From the following article I can solve the issue by using standard video mode but I wish to use the advanced mode.

 

https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-P-and-W-Series-Mobile/W540-BOOT-Screen-Display-on-external-mon...

 

The following are my display settings in the bios:-

 

Boot Display Device         [Display on dock]

total graphics memory     [512MB]

Video mode on Dock        [Advanced]

Discrete GFX Perf Mode   [High Performance]

Boot Time Extension        [Disabled]   - I have tried setting this to the maximum but no joy

 

I have updated the firmware of the bios and the dock but to no avail - any suggestions on how to show the bios on the external monitors with advanced mode enabled?

 

 

Check out current deals!


Shop current deals

Top Kudoed Authors