English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: T400 / T500 and newer T series Laptops
All Forum Topics
Options

2 Posts

05-27-2020

DK

3 Signins

10 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎05-27-2020
  • Location: DK
  • Views: 10
  • Message 1 of 4

Can't establish 1 gigabit link only 100 Mbit with LAN cable

2020-05-27, 9:30 AM

Hi

 

my pc: Thinkpad T440

Network card: Intel ethernet connection i218-LM, driver version: 12.18.9.23 (updated)

Bios version: 2.54 GJETA4WW (updated)

 

I tried to turn "energy efficent ethernet" off

I tried to turn "legacy switch compatibility mode" on

 

I tried to connect to two diffenrent routers that has gigabit interface.

I tried to connect my pc through a gigabit switch connected to my router.

 

I tried to force the network card to establish a connection with 1 gigabit full duplex.

 

None of the above helped. My pc can't establish a link to 1 gigabit full duplex.

It's only establish a link to 100 Mbit full duplex.

 

 

Can you help me how to fix this issue, please ?

Reply
Options

5191 Posts

04-25-2008

US

39604 Signins

749825 Page Views

  • Posts: 5191
  • Registered: ‎04-25-2008
  • Location: US
  • Views: 749825
  • Message 2 of 4

Can't establish 1 gigabit link only 100 Mbit with LAN cable

2020-05-27, 12:29 PM
One cause of those symptoms would be an Ethernet cable with only 4 conductors (commonly distributed with devices which only need 100Mb). For 1Gb you need a cable with 8 conductors.
I don't work for Lenovo. I'm a crazy volunteer!
Reply
Options

2 Posts

05-27-2020

DK

3 Signins

10 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎05-27-2020
  • Location: DK
  • Views: 10
  • Message 3 of 4

Can't establish 1 gigabit link only 100 Mbit with LAN cable

2020-05-30, 9:45 AM
Thanks for feedback. I have tried the same LAN cable with another PC and here it synchronized to 1 Gigabit with out problems. So no problem with the cable ;-) Any other suggestions ?
Reply
Options

2 Posts

09-20-2020

HU

2 Signins

5 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎09-20-2020
  • Location: HU
  • Views: 5
  • Message 4 of 4

Re:Can't establish 1 gigabit link only 100 Mbit with LAN cable

2020-09-21, 15:05 PM

Hi casm, could you solve the issue eventually? What was the solution for you?

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete