Welcome to our peer-to-peer forums, where owners help owners. Need help now? Visit eSupport here.

English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: T400 / T500 and newer T series Laptops
All Forum Topics
Options

10 Posts

05-22-2020

United States of America

12 Signins

75 Page Views

  • Posts: 10
  • Registered: ‎05-22-2020
  • Location: United States of America
  • Views: 75
  • Message 1 of 3

T14 AMD Gen 1 battery drains while powered off.

2021-05-01, 21:19 PM

My T14 Gen 1 loses about 20% of it's battery each day while it's completely powered off. How is this even possible?

Reply
Options

4864 Posts

08-02-2018

Philippines

871 Signins

24985 Page Views

  • Posts: 4864
  • Registered: ‎08-02-2018
  • Location: Philippines
  • Views: 24985
  • Message 2 of 3

Re:T14 AMD Gen 1 battery drains while powered off.

2021-05-03, 7:13 AM


Hi FlightoftheTaco!

 

Greetings

 

 


When did this problem start? Any changes made or any updates/programs installed before this thing came up?

 

Try running the update through the Lenovo Vantage app and install all available updates.

 

If the issue is the same, load the default BIOS settings. Once in the BIOS, press the F9 key to load the default setup and press the F10 key ot save it.


Here is how to boot to BIOS: https://support.lenovo.com/ph/en/solutions/ht500222-recommended-ways-to-enter-bios-boot-menu-thinkpad-thinkcentre-thinkstation

 

Let us know how it goes.

 

 

 

 

Jwes_Lenovo



Did someone help you today? Press the thumbs-up icon below to thank them.!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.


Using Browser Search to find your answers in Lenovo and Moto Community

Reply
Options

66 Posts

04-17-2021

Greece

47 Signins

305 Page Views

  • Posts: 66
  • Registered: ‎04-17-2021
  • Location: Greece
  • Views: 305
  • Message 3 of 3

Re:T14 AMD Gen 1 battery drains while powered off.

2021-05-04, 8:57 AM

@ FlightoftheTaco wrote:

My T14 Gen 1 loses about 20% of it' battery each day while it' completely powered off. How is this even possible?

 

It is a known problem. If you have BIOS version 1.30 you can revert to 1.29 or wait for 1.31 that will (hopefully) address the issue. Have a look to the following thread.

 

https://forums.lenovo.com/topic/view/27/5037674

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms

Most Liked Authors

(Last 7 days)

View All