Welcome to our peer-to-peer forums, where owners help owners. Need help now? Visit eSupport here.

English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: T400 / T500 and newer T series Laptops
All Forum Topics
Options

49 Posts

07-18-2018

United States of America

60 Signins

399 Page Views

  • Posts: 49
  • Registered: ‎07-18-2018
  • Location: United States of America
  • Views: 399
  • Message 1 of 2

T14 Gen 2 (20W1) network slowness during OSD via MDT

2021-07-16, 14:41 PM

We use MDT to image devices and our T14 Gen 2's are failing. All other models are fine. Sites that use Serva Pro for PXE booting are unable to PXE boot this model. At HQ we have WDS and we can PXE boot fine.

 

However, after Windows gets installed and the task sequence logs on to continue, network connectivity is very slow. Sometimes it just hangs trying to map a drive to the Deployment Share. I've also seen it take 5 minutes to copy a 1.7MB file from the Deployment Share to the C: drive.

 

It's Win10 1909. There is only 1 NIC driver available from Lenovo for this model and it installs fine according to the Device Manager.

 

Has anyone else seen this in MDT? Thoughts?

 

Skip

Reply
Options

49 Posts

07-18-2018

United States of America

60 Signins

399 Page Views

  • Posts: 49
  • Registered: ‎07-18-2018
  • Location: United States of America
  • Views: 399
  • Message 2 of 2

Re:T14 Gen 2 (20W1) network slowness during OSD via MDT

2021-07-16, 18:01 PM

Lenovo offers NIC driver v12.18.9.23. I download 12.19.1.37 from Intel and inserted them into MDT and it fixed the problem.

 

Skip

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms