English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: T400 / T500 and newer T series Laptops
All Forum Topics
Options

51 Posts

04-11-2009

Des Moines, IA, USA

85 Signins

966 Page Views

  • Posts: 51
  • Registered: ‎04-11-2009
  • Location: Des Moines, IA, USA
  • Views: 966
  • Message 11 of 17

Re: T400 LED beside ultrabay lights up during sleep?

2009-04-11, 19:58 PM
My old Z60t did the same thing. I'm forced to conclude that the light is lit by design.
Reply
Options

4 Posts

03-19-2009

Germany

4 Signins

14 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎03-19-2009
  • Location: Germany
  • Views: 14
  • Message 12 of 17

Re: T400 LED beside ultrabay lights up during sleep?

2009-04-12, 10:40 AM

> mcc

 

but why it is sometimes lit and sometimes not ...

 

and

 

why do I have big problems after resume from standy when the light is lit while sleeping??

 

 

Reply
Options

28 Posts

08-20-2008

Singapore

26 Signins

154 Page Views

  • Posts: 28
  • Registered: ‎08-20-2008
  • Location: Singapore
  • Views: 154
  • Message 13 of 17

Re: T400 LED beside ultrabay lights up during sleep?

2009-04-12, 12:01 PM
right now my temporary solution is to software eject the optical drive before going to sleep. (the side light should go off) By doing so i've managed to reduce power consumption to about 0.44W (the reading once it wakes up) compared to 0.5+W before.
Reply
Options

7 Posts

04-10-2009

California

26 Signins

99 Page Views

  • Posts: 7
  • Registered: ‎04-10-2009
  • Location: California
  • Views: 99
  • Message 14 of 17

Re: T400 LED beside ultrabay lights up during sleep?

2009-04-12, 15:39 PM

Yes, doing a software eject of the CD/DVD does work. But it's annoying to always have to remember. Is there a mechanism on this forum to make a "bug fix" request to ?enovo. They may think of it as a feature, but it's a bug, IMO. At the very least, there should be a way for the user to select the behavior.

Reply
Options

16 Posts

03-23-2009

United States

27 Signins

325 Page Views

  • Posts: 16
  • Registered: ‎03-23-2009
  • Location: United States
  • Views: 325
  • Message 15 of 17

Re: T400 LED beside ultrabay lights up during sleep?

2009-04-12, 19:13 PM
I have the same problem with my T400.  Also, I noticed that about 5 minutes after entering standby my DVD drive powers up for fraction of a second then powers down.  I can hear it "click" on and also see that the "in use" light on the drive is flashing.  I have tried all sorts of settings to stop this, but cannot figure it out.
Reply
Options

2 Posts

09-25-2008

Melbourne, Australia

6 Signins

55 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎09-25-2008
  • Location: Melbourne, Australia
  • Views: 55
  • Message 16 of 17

Re: T400 LED beside ultrabay lights up during sleep?

2009-04-14, 6:39 AM

wrote:

I still have this problem!

I already updated the BIOS to version 2.12 (13.03.2009) already before from 2.02 >> 2.07 but there is no change in that.

 

Second bigger bug is: when I get it back from sleep mode (suspend to ram) an the LED was still on in sleep, all my USB Port are not working anymore! You can connect/disconnect any device like USB-mouse/harddrive/mem-stick.

Power is there but none of them appear in the system. Even Xp-shutdown on normal way via Startmenu does not work.  

After shutdown with hard-reset (5-sec powerbutton) everything is back.

 

Lenovo Suport told me to update BIOS (already did it!) and then restore the whole system > and lose all my programm-keys! 

 

Any Idea where to look for?


I've also had this problem (USB going to sleep) with a T400 I received a couple of weeks ago. I tried disabling the "Allow the computer to turn off this device to save power." setting in the USB Root Hub Properties via Device Manager, but it didn't help at all.  I've also found the DVD drive will also go to sleep and is unable to be woken, without rebooting.

 

I rang Lenovo support about the problem and an IBM tech called me back about it, but he wouldn't acknowledge it as a known  problem, and said that all he could suggest was to update to the latest BIOS (2.12) - which I have already done. He said in that case he couldn't help me, and that it will probably be fixed eventually. I asked if there was some way that I could ensure that this problem has been logged as something that needs to be fixed. He said that he would escalate the problem to engineering, but considering he wasn't interested in getting any further details from me - such as operating system, which ports, etc, I'm not going to hold my breath waiting for a fix. 

 

I don't think this will be fixed anytime soon, if at all. It is a shame because there seem to be quite a few Customer Serivce people at a senior level who are really trying hard to fix the support problems with IBM/Lenovo but unfortunately those answering the phone are letting them down badly. It might be a good time for a GFC induced clean out of unhelpful customer service staff - because they're killing the Lenovo business.

Reply
Options

16 Posts

03-23-2009

United States

27 Signins

325 Page Views

  • Posts: 16
  • Registered: ‎03-23-2009
  • Location: United States
  • Views: 325
  • Message 17 of 17

Re: T400 LED beside ultrabay lights up during sleep?

2009-04-15, 8:14 AM

I've found that if the system is set to hibernate after a certain time in Power Manager and the system is in standby, the system drives will power up for a fraction of a second at the time set for hibernation and leave the ultrabay light on (if it is off when the system goes into standby). 

 

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms