Welcome to our peer-to-peer forums, where owners help owners. Need help now? Visit eSupport here.

English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: T400 / T500 and newer T series Laptops
All Forum Topics
Options

9 Posts

04-27-2009

UK

13 Signins

96 Page Views

  • Posts: 9
  • Registered: ‎04-27-2009
  • Location: UK
  • Views: 96
  • Message 1 of 30

T400: Problem and FIX for UK Conexant Audio Driver for Windows Vista and XP (4.92.2.0 2009/04/23)

2009-04-27, 8:44 AM

Hi,

 I installed the new Conexant drivers for my T400 (the driver is also for R400, R500, T400, T500, W500, W700, W700ds, X200, X200s, X200 Tablet, X301) yesterday.

 

 This morning I needed to adjust the smart-audio functionality to work correctly with my docking station headset for VoIP calls. The SmartAudio control panel applet wouldn't work though. It crashes.

 

 Now being a .Net developer and it being a .Net app I debugged this in VisualStudio. The problem it seems is that the "C:\Program Files\CONEXANT\SAII\en-GB" folder does not exist on my machine. Sure enough this is true. The solution is to go to "C:\Program Files\CONEXANT\SAII" and copy the contents of the "en-US" folder to a new "en-GB" folder.

 

 Just thought I would share this incase anyone else has problems and so Lenovo can hopefully fix the install. I suspect that it will be wishful thinking for them to supply actual ENGLISH values for the resources in en-GB instead of the bastardised English that is likly in the US version of the resources :)

 

Andrew

 

Moderator note: Type added to subject line for clarity.

Message Edited by Agotthelf on 27-04-2009 10:57 AM
Reply
Answer
Options

2192 Posts

05-02-2008

Malaysia

14693 Signins

219550 Page Views

  • Posts: 2192
  • Registered: ‎05-02-2008
  • Location: Malaysia
  • Views: 219550

Re: T400: Problem and FIX for UK Conexant Audio Driver for Windows Vista and XP (4.92.2.0 2009/04/23

2009-08-10, 3:44 AM

Hi All,

 

A new fix has just been released last Thurdsday 8/6/09. Please access Lenovo support page for the new driver.  It is version 4.92.7.0/3.64.7.0 for Vista and XP. I extracted 1 of the changes for your reference.

 

Summary of changes:

- (Fix) Fixed an issue where an error message was displayed when SmartAudio icon was double-clicked in Control Panel.

  

I apologize for the long wait and inconvenience caused and hope you could continue posting should you have anything to share.

 

Thank you very much for your patience. I really appreciate that :)

 

Regards,

Cleo

 

Message Edited by Cleo_Lenovo on 08-11-2009 08:47 PM


T410, x240

Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"!

How to send a private message? --> Check out this article.


English English Community   Deutsche Deutsche Community   Español Comunidad en Español   ru.gif Русскоязычное Сообщество
Reply

Replies(29)
Options

12 Posts

03-10-2009

Bulgaria

57 Signins

541 Page Views

  • Posts: 12
  • Registered: ‎03-10-2009
  • Location: Bulgaria
  • Views: 541
  • Message 2 of 30

Re: T400: Problem and FIX for UK Conexant Audio Driver for Windows Vista and XP (4.92.2.0 2009/04/23

2009-05-06, 4:33 AM

 

Hi,

just today I was manually updating the conexant driver for my W500 and notice that I had the same problem with the crashing applet. I was just going to search for a solution myself when I saw your post, followed the instructions and VOILA! it is working. Thanks for sharing your experience!

Reply
Options

4 Posts

05-11-2009

Kingston

17 Signins

90 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎05-11-2009
  • Location: Kingston
  • Views: 90
  • Message 3 of 30

Re: T400: Problem and FIX for UK Conexant Audio Driver for Windows Vista and XP (4.92.2.0 2009/04/23

2009-05-11, 19:29 PM

I have the same problem, but I live in Canada and I have to change mine to "en-CA".

 

Thank you for putting me on the right path.

 

 

Reply
Options

52 Posts

10-21-2008

Nova Scotia, Canada

399 Signins

2394 Page Views

  • Posts: 52
  • Registered: ‎10-21-2008
  • Location: Nova Scotia, Canada
  • Views: 2394
  • Message 4 of 30

Re: T400: Problem and FIX for UK Conexant Audio Driver for Windows Vista and XP (4.92.2.0 2009/04/23

2009-05-18, 12:58 PM

Andrew

 

A simple :smileyvery-happy: to you

 

Jim L

Liverpool NS

JimL
W500 4085CTO Vista64/8GB/Solid Non-Flex keyboard
Reply
Options

2192 Posts

05-02-2008

Malaysia

14693 Signins

219550 Page Views

  • Posts: 2192
  • Registered: ‎05-02-2008
  • Location: Malaysia
  • Views: 219550
  • Message 5 of 30

Re: T400: Problem and FIX for UK Conexant Audio Driver for Windows Vista and XP (4.92.2.0 2009/04/23

2009-05-19, 17:52 PM

Hi ateece,

 

Thank you very much for your tips posted here. It really helps those who faced the same problem.

 

I saw the same issue in Chinese Forum earlier, and now I found it here. I have re-submitted the feedbacks again to the engineering for a fix asap. 

 

Will keep you guys posted with the new updates.

 

Thanks again for your great help. ;)

 

Cheers,

Cleo


T410, x240

Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"!

How to send a private message? --> Check out this article.


English English Community   Deutsche Deutsche Community   Español Comunidad en Español   ru.gif Русскоязычное Сообщество
Reply
Options

3 Posts

05-09-2009

taiwan

39 Signins

185 Page Views

  • Posts: 3
  • Registered: ‎05-09-2009
  • Location: taiwan
  • Views: 185
  • Message 6 of 30

Re: T400: Problem and FIX for UK Conexant Audio Driver for Windows Vista and XP (4.92.2.0 2009/04/23

2009-06-05, 14:19 PM

Hi,

 

I have the same problem, but I live in Taiwan (using Vista - Traditional Chinese).   What should I change?

 

Alex

Reply
Options

9 Posts

04-27-2009

UK

13 Signins

96 Page Views

  • Posts: 9
  • Registered: ‎04-27-2009
  • Location: UK
  • Views: 96
  • Message 7 of 30

Re: T400: Problem and FIX for UK Conexant Audio Driver for Windows Vista and XP (4.92.2.0 2009/04/23

2009-06-05, 14:25 PM

Hi,

  The list of .Net culture's is available at:

http://msdn.microsoft.com/en-us/goglobal/bb896001.aspx

 

Chinese (Taiwan) would be zh-TW

Chinese (Traditional) would be zh-Hant

 

If you have configured Vista to Traditional then I think zh-Hant will be required.

 

 

 

Andrew

Reply
Options

17 Posts

02-01-2009

Hungary

88 Signins

527 Page Views

  • Posts: 17
  • Registered: ‎02-01-2009
  • Location: Hungary
  • Views: 527
  • Message 8 of 30

Re: T400: Problem and FIX for UK Conexant Audio Driver for Windows Vista and XP (4.92.2.0 2009/04/23

2009-06-05, 14:31 PM
Worked like a charm,  I needed a hu-HU folder because of the Hungarian localization.
Lenovo IdeaPad Miix 2 8
Reply
Options

163 Posts

04-04-2009

Davis, CA

250 Signins

2705 Page Views

  • Posts: 163
  • Registered: ‎04-04-2009
  • Location: Davis, CA
  • Views: 2705
  • Message 9 of 30

Re: T400: Problem and FIX for UK Conexant Audio Driver for Windows Vista and XP (4.92.2.0 2009/04/23

2009-06-05, 18:40 PM

Cool... I posted the issue on another thread but thanks for the information.

I guess I will give it a shot :)

Reply
Options

52 Posts

11-19-2008

Germany

159 Signins

915 Page Views

  • Posts: 52
  • Registered: ‎11-19-2008
  • Location: Germany
  • Views: 915
  • Message 10 of 30

Re: T400: Problem and FIX for UK Conexant Audio Driver for Windows Vista and XP (4.92.2.0 2009/04/23

2009-06-05, 19:31 PM
How can I debug SmartAudio? I've the same problem here. But I've a german system and "de-DE" exists...
Lenovo X260 [20F6-CTO]
Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms

Most Liked Authors

(Last 7 days)

View All