Welcome to our peer-to-peer forums, where owners help owners. Need help now? Visit eSupport here.

English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: T400 / T500 and newer T series Laptops
All Forum Topics
Options

163 Posts

04-04-2009

Davis, CA

250 Signins

2705 Page Views

  • Posts: 163
  • Registered: ‎04-04-2009
  • Location: Davis, CA
  • Views: 2705
  • Message 21 of 30

Re: T400: Problem and FIX for UK Conexant Audio Driver for Windows Vista and XP (4.92.2.0 2009/04/23

2009-06-18, 10:07 AM

Lenovo has been releasing software and driver updates in the past few days.

I would assume that they would also release an updated version of the audio driver very soon...

Reply
Options

151 Posts

12-19-2008

Munich, Germany

401 Signins

2831 Page Views

  • Posts: 151
  • Registered: ‎12-19-2008
  • Location: Munich, Germany
  • Views: 2831
  • Message 22 of 30

Re: T400: Problem and FIX for UK Conexant Audio Driver for Windows Vista and XP (4.92.2.0 2009/04/23

2009-06-20, 12:24 PM
i am having the same problem with 4.92.5, the latest driver... i wonder to what extent drivers are tested by lenovo...it is not the first time an update broke parts of my system.
Message Edited by firaX on 06-20-2009 02:24 PM
Message Edited by firaX on 06-20-2009 02:25 PM
Thinkpad T400 (Windows 7 Ultimate x64)
Reply
Options

67 Posts

12-18-2008

Pittsburgh

159 Signins

1517 Page Views

  • Posts: 67
  • Registered: ‎12-18-2008
  • Location: Pittsburgh
  • Views: 1517
  • Message 23 of 30

Re: T400: Problem and FIX for UK Conexant Audio Driver for Windows Vista and XP (4.92.2.0 2009/04/23

2009-06-20, 20:50 PM

No luck here. Why Lenovo can't fix this bug.

x200 Tablet, 4GB RAM, Pen/Hand Touch Screen
Windows 7 Pro x64
Reply
Options

67 Posts

12-18-2008

Pittsburgh

159 Signins

1517 Page Views

  • Posts: 67
  • Registered: ‎12-18-2008
  • Location: Pittsburgh
  • Views: 1517
  • Message 24 of 30

Re: T400: Problem and FIX for UK Conexant Audio Driver for Windows Vista and XP (4.92.2.0 2009/04/23

2009-06-20, 21:19 PM

I still get error when starting SAII. The latest driver (4.95) does not help at all. 

I can not believe Lenovo keep ignoring this bug.

x200 Tablet, 4GB RAM, Pen/Hand Touch Screen
Windows 7 Pro x64
Reply
Options

4 Posts

06-22-2009

Canada

5 Signins

124 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎06-22-2009
  • Location: Canada
  • Views: 124
  • Message 25 of 30

Re: T400: Problem and FIX for UK Conexant Audio Driver for Windows Vista and XP (4.92.2.0 2009/04/23

2009-06-22, 15:51 PM

This is a significant problem for Lenovo... new x200 tablet, Vista Ultimate, upgrades applied, smartaudio still fails.  Tried ALL options/suggestions/fixes on this site and nothing works consistently.  In UAE, looks like Lenovo lost $$$M order becasue of this error not being resolved and not even being acknowledged in the Important Messages in their support.  Apparently, new driver doesn't even remove old files - appears to be very careless development efforts at Lenovo.  Why ask users to muck with their systems?

Reply
Options

52 Posts

11-19-2008

Germany

159 Signins

915 Page Views

  • Posts: 52
  • Registered: ‎11-19-2008
  • Location: Germany
  • Views: 915
  • Message 26 of 30

Re: T400: Problem and FIX for UK Conexant Audio Driver for Windows Vista and XP (4.92.2.0 2009/04/23

2009-06-29, 6:45 AM
Still no new drivers :(
Lenovo X260 [20F6-CTO]
Reply
Options

163 Posts

04-04-2009

Davis, CA

250 Signins

2705 Page Views

  • Posts: 163
  • Registered: ‎04-04-2009
  • Location: Davis, CA
  • Views: 2705
  • Message 27 of 30

Re: T400: Problem and FIX for UK Conexant Audio Driver for Windows Vista and XP (4.92.2.0 2009/04/23

2009-06-30, 7:12 AM

Fix posted here:

http://forums.lenovo.com/lnv/board/message?board.id=T400_series_ThinkPads&thread.id=12311&page=2

Reply
Answer
Options

2192 Posts

05-02-2008

Malaysia

14693 Signins

219550 Page Views

  • Posts: 2192
  • Registered: ‎05-02-2008
  • Location: Malaysia
  • Views: 219550
  • Message 28 of 30

Re: T400: Problem and FIX for UK Conexant Audio Driver for Windows Vista and XP (4.92.2.0 2009/04/23

2009-08-10, 3:44 AM

Hi All,

 

A new fix has just been released last Thurdsday 8/6/09. Please access Lenovo support page for the new driver.  It is version 4.92.7.0/3.64.7.0 for Vista and XP. I extracted 1 of the changes for your reference.

 

Summary of changes:

- (Fix) Fixed an issue where an error message was displayed when SmartAudio icon was double-clicked in Control Panel.

  

I apologize for the long wait and inconvenience caused and hope you could continue posting should you have anything to share.

 

Thank you very much for your patience. I really appreciate that :)

 

Regards,

Cleo

 

Message Edited by Cleo_Lenovo on 08-11-2009 08:47 PM


T410, x240

Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"!

How to send a private message? --> Check out this article.


English English Community   Deutsche Deutsche Community   Español Comunidad en Español   ru.gif Русскоязычное Сообщество

0 person found this solution to be helpful.

This helped me too

Reply
Options

5 Posts

02-18-2009

SUI

13 Signins

66 Page Views

  • Posts: 5
  • Registered: ‎02-18-2009
  • Location: SUI
  • Views: 66
  • Message 29 of 30

Re: T400: Problem and FIX for UK Conexant Audio Driver for Windows Vista and XP (4.92.2.0 2009/04/23

2009-08-10, 19:43 PM

hi all

after download new released driver (http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-70595) and straightforward setup didn't work for me (vista 64-bit)!

 

short description of working setup steps

- uninstall/remove any conexant software in control panel "programs and features"

- extract file (http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-70595)

- go to windows device manager

  - select the failed audio device

  - select "update driver software"

  - browse the extracted folder (example D:\Data\Install\Driver\Audio\V64)

  - install new driver

  - install SAII with extracted setup (example D:\Data\Install\Driver\Audio\SAII)

  - reinstall the hotkey driver (http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/MIGR-68000.html)

 

now finaly after 2 months... Lenovo T500 WITH running audio!

 

regards

STRI

 

 

  

 

Reply
Options

1 Posts

08-11-2012

United Kingdom

1 Signins

3 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎08-11-2012
  • Location: United Kingdom
  • Views: 3
  • Message 30 of 30

Re: T400: Problem and FIX for UK Conexant Audio Driver for Windows Vista and XP (4.92.2.0 2009/04/23

2012-08-11, 4:26 AM
Many thanks, it worked for me!!
Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms