English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: T400 / T500 and newer T series Laptops
All Forum Topics
Options

2 Posts

12-25-2009

Switzerland

3 Signins

17 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎12-25-2009
  • Location: Switzerland
  • Views: 17
  • Message 1 of 2

T400 Video Problem

2009-12-25, 19:10 PM

Hi

when I'm watching a movie on youtube or from my Harddisk I get some strange lines, like clippings.Example (as an illustration)

 

http://cid-3953747cc7bfab7e.skydrive.live.com/self.aspx/display%20problem/shift.jpg

 

Besides that the machine works fine and I have the latest Display driver. With the internal Graphik card the problem is even worse.I bought the laptop this year.

thx for help

 

Reply
Options

22 Posts

10-13-2009

Reading, UK

15 Signins

241 Page Views

  • Posts: 22
  • Registered: ‎10-13-2009
  • Location: Reading, UK
  • Views: 241
  • Message 2 of 2

Re: T400 Video Problem

2009-12-27, 13:47 PM

That's a vertical sync/refersh rate problem.

 

Does it happen when watching DVDs? it's very possible that it's just the encoding on the video.

 

I had this problem on a Linux machine, but i couldn't solve it - it's to do with the drivers it had. I guess your best bet is to try different drivers. I honestly don't remember where I got my T500 ones, but  I remember http://www.omegadrivers.net/ used to be really good.

 

Always try the Lenovo drivers first. Always take the time to install the thinkvantage update utility and run that before darting off and trying to find alternatives.

 

you might also try using an alternative codec for the film on your hard drive - VLC comes with some, or the klite codec pack.

 

sorry I can't be of more help.

 

 

~ sierra42 ~
HP TC4400
Lenovo T500
-- I am not support, I'm just trying to help! --
Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms