Welcome to our peer-to-peer forums, where owners help owners. Need help now? Visit eSupport here.

English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: T400 / T500 and newer T series Laptops
All Forum Topics
Options

162 Posts

10-21-2009

Netherlands, Hilversum

732 Signins

3439 Page Views

  • Posts: 162
  • Registered: ‎10-21-2009
  • Location: Netherlands, Hilversum
  • Views: 3439
  • Message 31 of 60

Re: T500 Windows 7 x64 Video problems

2009-12-08, 19:04 PM

Whatever you want :smileyindifferent: People here are very helpful and always want to help you fix your problems. I also did give you the solution. It's just that this topic has been discussed over and over again already and that there are already so many threads on this, of which some are already merged. And this is just another one for exactly the same issue even for which the solution is already given. If you don't want to try the answer i gave, then just go ahead and do it the hard way and call tech support.

 

Did you really already try downgrading the video driver? Because this sounds exactly the same i had!

 

Good luck, Jan

 

--- Lenovo Thinkpad t440p (20AN-CT01WW) + SAMSUNG MZ7TD512HAGM-000L1 SSD + 16G SDRAM + 14.0FHD 1920x1080 ---
Reply
Options

162 Posts

10-21-2009

Netherlands, Hilversum

732 Signins

3439 Page Views

  • Posts: 162
  • Registered: ‎10-21-2009
  • Location: Netherlands, Hilversum
  • Views: 3439
  • Message 32 of 60

Re: T400 Weird Video issues

2009-12-08, 20:39 PM

B.t.w. i noticed that Lenovo has removed the problem driver from their website as well as from System Update. So that proves that Lenovo also confirmed and identified this driver as problematic.

 

--

jan

--- Lenovo Thinkpad t440p (20AN-CT01WW) + SAMSUNG MZ7TD512HAGM-000L1 SSD + 16G SDRAM + 14.0FHD 1920x1080 ---
Reply
Options

9 Posts

10-28-2009

switzerland

20 Signins

261 Page Views

  • Posts: 9
  • Registered: ‎10-28-2009
  • Location: switzerland
  • Views: 261
  • Message 33 of 60

Re: T400 Weird Video issues

2009-12-09, 11:29 AM

yeah nice... i tryed to uninstall it but i simply can't. i click "uninstall" and nothing happens.

Reply
Options

199 Posts

04-27-2009

Canada

538 Signins

2497 Page Views

  • Posts: 199
  • Registered: ‎04-27-2009
  • Location: Canada
  • Views: 2497
  • Message 34 of 60

Re: T400 Weird Video issues

2009-12-09, 13:36 PM

try updating to the old drivers.( as in install the old drivers without uninstalling the new ones)

 

Then check teh driver version. if it refuses to isntall, then "update drivers" manually on the video card, and select the old drivers manually in the path it extracted them.

Reply
Options

14 Posts

11-08-2009

Ottawa, Canada

44 Signins

336 Page Views

  • Posts: 14
  • Registered: ‎11-08-2009
  • Location: Ottawa, Canada
  • Views: 336
  • Message 35 of 60

Re: T400 Weird Video issues

2009-12-09, 13:59 PM

The Intel GM45 chipset on the T500 is the same as that of the T400.  You received good advice from the 1st responder.  Kicking the good people on this forum because you're cranky about your graphic problems is hardly a smart thing to do. 


moderator note: threads mergeds, title adjusted.

Reply
Options

162 Posts

10-21-2009

Netherlands, Hilversum

732 Signins

3439 Page Views

  • Posts: 162
  • Registered: ‎10-21-2009
  • Location: Netherlands, Hilversum
  • Views: 3439
  • Message 36 of 60

Re: T400 Weird Video issues

2009-12-09, 16:20 PM

Hi,

 

Did you try to uninstall it from the device manager? And then select the display driver. In the new driver window select the second tab. And the last button is called "Uninstall". Your screen will jump back to VGA mode. Reboot the computer. I think now, when you run System Update you will now get the old correct driver that works because Lenovo already removed the problem driver from System Update. But you can also download and install it manually. Afterwards reboot again. That should do the trick. Below a snapshot from the (dutch) device manager from where you should uninstall. Hope this helps you.

 

Good luck, Jan

 

Uninstall window

--- Lenovo Thinkpad t440p (20AN-CT01WW) + SAMSUNG MZ7TD512HAGM-000L1 SSD + 16G SDRAM + 14.0FHD 1920x1080 ---
Reply
Options

6 Posts

12-09-2009

Germany

14 Signins

78 Page Views

  • Posts: 6
  • Registered: ‎12-09-2009
  • Location: Germany
  • Views: 78
  • Message 37 of 60

Re: T400 Weird Video issues

2009-12-13, 21:57 PM

Hi there,

I have the same problem with my T400 2764CTO, Win7Prox64, 3gb RAM...

Reply
Options

1 Posts

12-28-2009

Toronto

1 Signins

16 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎12-28-2009
  • Location: Toronto
  • Views: 16
  • Message 38 of 60

Re: T400 Weird Video issues

2009-12-28, 18:09 PM

I am having the same problem on a Lenovo T400 2765.  the display is very corruptred under Windows 7 Professional 32-bit...

 

I am also running Linux 64-bit edition (Ubuntu 9.10) and I don't have a problem running Linux at all...

 

Windows 7 was supposed to be the new champinion !!!  Windows XP SP3 was running fine, it was a waste to get the Windows 7 Upgrade DVD....

Reply
Options

6 Posts

12-09-2009

Germany

14 Signins

78 Page Views

  • Posts: 6
  • Registered: ‎12-09-2009
  • Location: Germany
  • Views: 78
  • Message 39 of 60

Re: T400 Weird Video issues

2009-12-28, 22:29 PM

switchable graphics works with ubuntu???

Reply
Options

6 Posts

12-09-2009

Germany

14 Signins

78 Page Views

  • Posts: 6
  • Registered: ‎12-09-2009
  • Location: Germany
  • Views: 78
  • Message 40 of 60

Re: T400 Weird Video issues

2009-12-28, 22:30 PM

when you ask me - it's definitely a driver issue!! so there is no need to blame win7 for that.. at least not this time ;)

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms