Welcome to our peer-to-peer forums, where owners help owners. Need help now? Visit eSupport here.

English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: T400 / T500 and newer T series Laptops
All Forum Topics
Options

51 Posts

12-04-2009

USA

108 Signins

1075 Page Views

  • Posts: 51
  • Registered: ‎12-04-2009
  • Location: USA
  • Views: 1075
  • Message 71 of 128

Re: T400s No Sound

2009-12-26, 23:48 PM

are these figures under Smart or BIOS mode? What power plan are you using?

 

For Smart Mode, they seem fine to me since the fan is usually off, but under BIOS, I don't think they should get that high. Your fan seems to be working though since TPFC displays the RPM ;/

Reply
Options

15 Posts

12-23-2009

Serbia

15 Signins

155 Page Views

  • Posts: 15
  • Registered: ‎12-23-2009
  • Location: Serbia
  • Views: 155
  • Message 72 of 128

Re: T400s No Sound

2010-01-03, 21:40 PM

Happy New Year to everyone!

 

My right speaker died also... so i will not bother you anymore with CPU temps, at least not in this thread :) Anyway i am waiting for the new ones

Reply
Options

84 Posts

12-09-2009

United States of America

584 Signins

1911 Page Views

  • Posts: 84
  • Registered: ‎12-09-2009
  • Location: United States of America
  • Views: 1911
  • Message 73 of 128

Re: T400s No Sound

2010-01-11, 23:30 PM

Has anyone had their speakers repaired and then not had any problems after that? I had both my speakers repaired on a brand new t400s, only to have the left speker die again within a few weeks after what can only be described as very light use.

 

I'm beginning to get the feeling the machine is a lemon. The LAN has never worked (and in an attempt to fix that particular problem, the technician managed to swap in a motherboard with a slower CPU!!).

Reply
Options

31 Posts

12-30-2009

Canada

63 Signins

646 Page Views

  • Posts: 31
  • Registered: ‎12-30-2009
  • Location: Canada
  • Views: 646
  • Message 74 of 128

Re: T400s No Sound

2010-01-14, 14:23 PM

I just received my T400s yesterday, the first time I turn it on, it has no sound. How sad that is. We spend so much money on a Mercedes, and we don't want it performs like a 2nd hand motor-cycle.

 

I'm gonna call Lenovo today.

Reply
Options

31 Posts

12-30-2009

Canada

63 Signins

646 Page Views

  • Posts: 31
  • Registered: ‎12-30-2009
  • Location: Canada
  • Views: 646
  • Message 75 of 128

Re: T400s No Sound

2010-01-16, 18:34 PM

My T400s has no sound since day one. That is a DOA situation. I took my laptop to our local Lenovo store to see if it is a quick fix. After the diagnose, they told me they need to replace my speakers and motherboard.

 

I don't want to replace the motherboard, that is a brand new computer!

Does anybody have an experience of exchanging?

 

Or anyone here works closely with Lenovo could help me?

Reply
Options

4 Posts

01-17-2010

Cleveland

5 Signins

25 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎01-17-2010
  • Location: Cleveland
  • Views: 25
  • Message 76 of 128

Re: T400s No Sound

2010-01-17, 21:42 PM

So here we go.  My T400s, two weeks old, has failed speakers.  Lenovo is shipping it back for repair next week.  Sounds like a big design problem. 

 

I spent a few extra dollars for this laptop becasue I wanted a road durable machine.  Too bad the speaker issue is souring my taste for it.  I hope they can make an on the fly change on whatever is causing this behavior.

 

 

Reply
Options

31 Posts

12-30-2009

Canada

63 Signins

646 Page Views

  • Posts: 31
  • Registered: ‎12-30-2009
  • Location: Canada
  • Views: 646
  • Message 77 of 128

Re: T400s No Sound

2010-01-18, 0:38 AM

It looks like it is a design problem, the motherboard causes all those un-expected problems, such as no sound, random shut down. I'm guessing Lenovo is making some progress now, T400s and T410s are currently disappear from the official website. Hopefully I could get an exchange on that DOA situation.

Reply
Options

97 Posts

05-23-2008

Germany

128 Signins

855 Page Views

  • Posts: 97
  • Registered: ‎05-23-2008
  • Location: Germany
  • Views: 855
  • Message 78 of 128

Re: T400s No Sound

2010-01-22, 12:19 PM

There is a new BIOS available that might fix the problem (Luckily, I never experienced it anyway)

 

Version 1.12-1.02
BIOS: 1.12 / ECP: 1.02

  • (Fix) Fixed an issue where the speaker might not work well.
Reply
Options

162 Posts

10-21-2009

Netherlands, Hilversum

732 Signins

3439 Page Views

  • Posts: 162
  • Registered: ‎10-21-2009
  • Location: Netherlands, Hilversum
  • Views: 3439
  • Message 79 of 128

Re: T400s No Sound

2010-01-22, 12:47 PM

 


wrote:

There is a new BIOS available that might fix the problem (Luckily, I never experienced it anyway)

 

Version 1.12-1.02
BIOS: 1.12 / ECP: 1.02

  • (Fix) Fixed an issue where the speaker might not work well.

 

 

Funny. "where the speaker might not work well" by which they mean "where the speaker is blown up" ;-)

Or it's a different problem they fixed....

 

Anyway, luckily i didn't experience that either.

 

--

jan

--- Lenovo Thinkpad t440p (20AN-CT01WW) + SAMSUNG MZ7TD512HAGM-000L1 SSD + 16G SDRAM + 14.0FHD 1920x1080 ---
Reply
Options

64 Posts

09-29-2009

Australia

498 Signins

2100 Page Views

  • Posts: 64
  • Registered: ‎09-29-2009
  • Location: Australia
  • Views: 2100
  • Message 80 of 128

Re: T400s No Sound

2010-01-22, 12:53 PM

 


Version 1.12-1.02
BIOS: 1.12 / ECP: 1.02

  • (Fix) Fixed an issue where the speaker might not work well.

 

 

LOL, a BIOS/ECP update is not going to fix this!

 

 

 

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms