Welcome to our peer-to-peer forums, where owners help owners. Need help now? Visit eSupport here.

English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: T400 / T500 and newer T series Laptops
All Forum Topics
Options

6 Posts

10-11-2008

israel

8 Signins

44 Page Views

  • Posts: 6
  • Registered: ‎10-11-2008
  • Location: israel
  • Views: 44
  • Message 1 of 5

T500 Q

2008-10-17, 23:43 PM

1st Q : My T500 2082-3gu freezes after i move it while working (moving it from room to room) any1 knows why?

2nd Q: how do i swich graphic adapters (ati/mobile intel adapter) ?

 

3rd Q : how can i turn on/use the wireless USB ?
4th Q : how can i turn on/use the mobile Broadband ? i tryed to turn it on thru the access connections app. but the option is not availble.
5th Q : how can i turn on/use the wiMax?
thanx ,
 yair 
Reply
Options

3290 Posts

02-17-2008

Australia

1962 Signins

50408 Page Views

  • Posts: 3290
  • Registered: ‎02-17-2008
  • Location: Australia
  • Views: 50408
  • Message 2 of 5

Re: T500 Q

2008-10-17, 23:59 PM

Welcome to the forum:

 

1. It freezes when you move due to the fact that the harddrive's APS protection is activated, where movement cause the computer to park the head of the harddrive to prevent the head crashing into the HDD platter during fall. You can deactivate or make it less sensitive in the Thinkvantage software under Active Protection System.

 

2. You can do so in the BIOS, if you use Vista you can switch it in OS

 

3. Not too sure, try Fn + F5 and see whether this option is listed.

 

4 & 5. Did you order WWAN and Wireless USB option for your laptop???? Did you also have wimax option configured???

 

Reply
Options

6 Posts

10-11-2008

israel

8 Signins

44 Page Views

  • Posts: 6
  • Registered: ‎10-11-2008
  • Location: israel
  • Views: 44
  • Message 3 of 5

Re: T500 Q

2008-10-18, 4:16 AM

hey,

first of all i want to thank u for your help :

1. i know the harddrive's APS protection system, still after i move it, and it sits on lats say, a table, it still won't unfreeze and it is just stuck.

2. how exactually can i change it if im using windows vista ?

3. Fn+F5, function is listed but it prevent me from using it, what can i do?

4. i dont know, i bought a lenovo t500 2082-3gu, its a resaler model which i orderd thru the web, how can i tell if i do have it or not ?

 thanx,

yair.

 

 

Reply
Options

3290 Posts

02-17-2008

Australia

1962 Signins

50408 Page Views

  • Posts: 3290
  • Registered: ‎02-17-2008
  • Location: Australia
  • Views: 50408
  • Message 4 of 5

Re: T500 Q

2008-10-18, 7:43 AM

1. It sometimes do that in some new system due to software issue, you try to turn down the sensitivity or try to uninstall and reinstall the APS software...

 

2. I just read that you can do it in Vista, i never tried to do it...

 

4. You can check the exact parts of your laptop by checking the link below, enter your unique serial number and model number, it would list all the parts that went into your machine.

 

Parts lookup

Reply
Options

6 Posts

10-11-2008

israel

8 Signins

44 Page Views

  • Posts: 6
  • Registered: ‎10-11-2008
  • Location: israel
  • Views: 44
  • Message 5 of 5

Re: T500 Q

2008-10-18, 15:15 PM
thanx every1!
Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms