Welcome to our peer-to-peer forums, where owners help owners. Need help now? Visit eSupport here.

English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: T400 / T500 and newer T series Laptops
All Forum Topics
Options

4 Posts

06-16-2011

Uganda

5 Signins

34 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎06-16-2011
  • Location: Uganda
  • Views: 34
  • Message 1 of 6

Win 7 fails to boot ---T410i

2011-12-09, 8:17 AM

after experiencing some issues with the HDD i changed it and replaced it with a new one. after i tried to install windows 7 and finish successfully but fails to boot displaying a blue screen.

 

what has been done:

1. i changed the HDD in another machine of the same kind and it booted well without any issues.

2. Installed XP on the 1st machine bt the curse cannot move.

 

please looking at what i have done is there anything i could have missed please advise.

Reply
Options

10 Posts

12-09-2011

81008

6 Signins

108 Page Views

  • Posts: 10
  • Registered: ‎12-09-2011
  • Location: 81008
  • Views: 108
  • Message 2 of 6

Re: Win 7 fails to boot ---T410i

2011-12-09, 18:51 PM

Does booting from the rescue disk help?

Reply
Options

315 Posts

02-21-2008

Singapore

577 Signins

3826 Page Views

  • Posts: 315
  • Registered: ‎02-21-2008
  • Location: Singapore
  • Views: 3826
  • Message 3 of 6

Re: Win 7 fails to boot ---T410i

2011-12-10, 12:38 PM

wrote:

after experiencing some issues with the HDD i changed it and replaced it with a new one. after i tried to install windows 7 and finish successfully but fails to boot displaying a blue screen.

 

what has been done:

1. i changed the HDD in another machine of the same kind and it booted well without any issues.

2. Installed XP on the 1st machine bt the curse cannot move.

 

please looking at what i have done is there anything i could have missed please advise.


1) Did you change the Bios settings to AHCI or compatible mode? AHCI is good with window 7

2) Is any of the HDD some new Western Digital HDD that is advanced format?

Reply
Options

9644 Posts

12-27-2009

Canada

3313 Signins

95283 Page Views

  • Posts: 9644
  • Registered: ‎12-27-2009
  • Location: Canada
  • Views: 95283
  • Message 4 of 6

Re: Win 7 fails to boot ---T410i

2011-12-10, 18:28 PM
I'd definitely check the SATA setting. If you installed Windows 7 in AHCI mode, and switched to Compatibility mode, it will bluescreen on boot, and vice versa.

W520: 2960XM, Q2000M @ 1091/1380, 32GB RAM, 500GB&750GB HDD & 500GB SSD, FHD&MB168B+
X61T: L7500, 4GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
W550s: 5600U, K620M at 1164/1281, 16GB RAM, 512GB SSD, 3K touchscreen
X200s: SL9400, 6GB RAM, 64GB SD card, WXGA+ screen
TPT1: 1839-23U
Reply
Options

4 Posts

06-16-2011

Uganda

5 Signins

34 Page Views

  • Posts: 4
  • Registered: ‎06-16-2011
  • Location: Uganda
  • Views: 34
  • Message 5 of 6

Re: Win 7 fails to boot ---T410i

2011-12-12, 15:27 PM

i checked and installed in both options one at ago. in the AHCI it brings a windows boot error that windows encoutered errors and asks to restart the machine again.

Reply
Options

315 Posts

02-21-2008

Singapore

577 Signins

3826 Page Views

  • Posts: 315
  • Registered: ‎02-21-2008
  • Location: Singapore
  • Views: 3826
  • Message 6 of 6

Re: Win 7 fails to boot ---T410i

2011-12-12, 15:35 PM

Now that's interesting.

 

1) Can you check if your HDD is GPT or MBT? Sometimes when you plug in a new HDD, the first question asked was whether you want to format it to GPT, if you did, then if you set the Bios to UEFI boot ONLY, then it will fail. I am guessing your HDD is MBT

 

2) You can go bios and set it to first check UEFI then boot using MBT (I forgot that term).....

 

 

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms