English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: T400 / T500 and newer T series Laptops
All Forum Topics
Options

9 Posts

04-04-2014

Canada

10 Signins

39 Page Views

  • Posts: 9
  • Registered: ‎04-04-2014
  • Location: Canada
  • Views: 39
  • Message 1 of 8

Windows 8.1 - T530 - Base Device Driver missing!

2014-04-04, 12:49 PM

Hi guys,

 

Been working to solve this base device driver missing in my T530 image since couple of hours now. I've searched a lot and seen many threads talking about this problem. Tried every solution I ran into but nothing worked so far.

 

PCI\VEN_1180&DEV_E822

 

Form what I know, this should be a Ricoh Media Card Reader driver. I think I tried like 10 drivers from Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, 32 bits and 64 bits and nothing worked so far. Tried Smart Card reader driver too.

 

All Windows Update are installed at the moment.

 

Any clue to help me?

 

Best regards

Solved! See the solution
Reply
Options

9605 Posts

12-27-2009

CA

3311 Signins

95268 Page Views

  • Posts: 9605
  • Registered: ‎12-27-2009
  • Location: CA
  • Views: 95268
  • Message 2 of 8

Re: Windows 8.1 - T530 - Base Device Driver missing!

2014-04-07, 5:53 AM
Try this one from here:

http://www.station-drivers.com/index.php/downloads/Drivers/Ricoh/Card-Reader-Controllers-Drivers-Version-2.25.17.01/

W520: 2960XM, Q2000M @ 1091/1380, 32GB RAM, 500GB&750GB HDD & 500GB SSD, FHD&MB168B+
X61T: L7500, 4GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
W550s: 5600U, K620M at 1164/1281, 16GB RAM, 512GB SSD, 3K touchscreen
X200s: SL9400, 6GB RAM, 64GB SD card, WXGA+ screen
TPT1: 1839-23U
Reply
Options

9 Posts

04-04-2014

Canada

10 Signins

39 Page Views

  • Posts: 9
  • Registered: ‎04-04-2014
  • Location: Canada
  • Views: 39
  • Message 3 of 8

Re: Windows 8.1 - T530 - Base Device Driver missing!

2014-04-07, 12:07 PM

Didn't work :( Anything else?

Reply
Options

9 Posts

04-04-2014

Canada

10 Signins

39 Page Views

  • Posts: 9
  • Registered: ‎04-04-2014
  • Location: Canada
  • Views: 39
  • Message 4 of 8

Re: Windows 8.1 - T530 - Base Device Driver missing!

2014-04-07, 15:23 PM

I'm getting the same problem with a T520.

 

Tried the Ricoh Card Reader from drivers page of the T520 for Windows 8, didn't work. Tried the Windows 8.1 one, same thing!

 

There is clearly something I am missing, can't find what!

Reply
Options

9605 Posts

12-27-2009

CA

3311 Signins

95268 Page Views

  • Posts: 9605
  • Registered: ‎12-27-2009
  • Location: CA
  • Views: 95268
  • Message 5 of 8

Re: Windows 8.1 - T530 - Base Device Driver missing!

2014-04-07, 19:27 PM
Have you tried forcing the install using Have Disk?

W520: 2960XM, Q2000M @ 1091/1380, 32GB RAM, 500GB&750GB HDD & 500GB SSD, FHD&MB168B+
X61T: L7500, 4GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
W550s: 5600U, K620M at 1164/1281, 16GB RAM, 512GB SSD, 3K touchscreen
X200s: SL9400, 6GB RAM, 64GB SD card, WXGA+ screen
TPT1: 1839-23U
Reply
Options

105 Posts

09-11-2010

RO

248 Signins

1991 Page Views

  • Posts: 105
  • Registered: ‎09-11-2010
  • Location: RO
  • Views: 1991
  • Message 6 of 8

Re: Windows 8.1 - T530 - Base Device Driver missing!

2014-04-07, 19:41 PM

try to go to windows update.

Reply
Options

9 Posts

04-04-2014

Canada

10 Signins

39 Page Views

  • Posts: 9
  • Registered: ‎04-04-2014
  • Location: Canada
  • Views: 39
  • Message 7 of 8

Re: Windows 8.1 - T530 - Base Device Driver missing!

2014-04-08, 13:50 PM

I don't know what is the Have Disk...!

 

Yesterday... we managed to install the driver using the Ricoh Media Card Reader Driver for Windows 8.1 (32-bit, 64-bit) 25 mars 2014. I could swear I had tried them all... So I took the extracted files and added them to the imaging thingy and it doesn't work anymore!

 

I did Windows Update on the T530. I did try to manually and auto install using the same driver but it won't work anymore :(

 

Any clue?

Reply
Options

9 Posts

04-04-2014

Canada

10 Signins

39 Page Views

  • Posts: 9
  • Registered: ‎04-04-2014
  • Location: Canada
  • Views: 39
  • Message 8 of 8

Re: Windows 8.1 - T530 - Base Device Driver missing!

2014-04-14, 13:35 PM

Finally, found a solution!

 

Been to Microsoft Update Catalog and searched for VEN_1180&DEV_E822. Found something, didn't work. Searched for E823 and found a driver working finally!

0 person found this solution to be helpful.

This helped me too

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete