Welcome to our peer-to-peer forums, where owners help owners. Need help now? Visit eSupport here.

English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: T400 / T500 and newer T series Laptops
All Forum Topics
Options

5 Posts

02-23-2012

Canada

14 Signins

53 Page Views

  • Posts: 5
  • Registered: ‎02-23-2012
  • Location: Canada
  • Views: 53
  • Message 1 of 5

Conexant audio device driver won't install on T510 with windows XP SP2

2012-02-24, 1:49 AM

I am having trouble in installing audio driver for Conexant audio device on an SSD with windows XP SP2 installed already.  After running the installer, it tries for a while, and says media device can't be found.  But booting from the win7-loaded internal drive, I can see it in the device manager.  I also see a few devices like base system device(?) in 'Other devices' category.  Could you help me get audio on the windows XP?

Reply
Answer
Options

5 Posts

02-23-2012

Canada

14 Signins

53 Page Views

  • Posts: 5
  • Registered: ‎02-23-2012
  • Location: Canada
  • Views: 53

Re: Conexant audio device driver won't install on T510 with windows XP SP2

2012-02-25, 18:58 PM

Hi,

 

I finally found the resolution.  Somehow, I found a different winXP patch for UAA.  I previously installed one with label 'Q888111', but found another labeled 'KB888111' and installing it made Conexant device show up right away.  I am not sure why 2 patches behave differently, but I am good to go now.  Thank you again for your support.

 

Reply

Replies(4)
Options

5 Posts

02-23-2012

Canada

14 Signins

53 Page Views

  • Posts: 5
  • Registered: ‎02-23-2012
  • Location: Canada
  • Views: 53
  • Message 2 of 5

Re: Conexant audio device driver won't install on T510 with windows XP SP2

2012-02-24, 16:58 PM
I was able to reduce the number of devices without drivers down to 2, and also installed XP update Q888111, but this still doesn't install and says it can't find the media device.
Reply
Options

2598 Posts

03-19-2009

Germany

5614 Signins

73478 Page Views

  • Posts: 2598
  • Registered: ‎03-19-2009
  • Location: Germany
  • Views: 73478
  • Message 3 of 5

Re: Conexant audio device driver won't install on T510 with windows XP SP2

2012-02-24, 20:31 PM

Base system device = Ricoh cardreader

Did you install the Intel Chipset Driver and the Power Management Driver?

 

See http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?DocID=HT004905

--------------------------------
My home-forum: http://www.thinkpad-forum.de
Wiki: Deutsches ThinkPad-Wiki English ThinkWiki
My ThinkPad-Collection
Coffee must be like women's eyes: deep black & shiny. ThinkPads have to be like men's feet: deep black & matte!
Reply
Options

5 Posts

02-23-2012

Canada

14 Signins

53 Page Views

  • Posts: 5
  • Registered: ‎02-23-2012
  • Location: Canada
  • Views: 53
  • Message 4 of 5

Re: Conexant audio device driver won't install on T510 with windows XP SP2

2012-02-25, 18:15 PM

Hi,

 

Thank you very much for your reply that led me to helpful information. Unfortunately, it didn't fix the issue, but I think I'm closer to the resolution of this issue.

 

So, I believed I installed Intel chip set and power management drivers, but did uninstall and re-install including .NET F/W 3.5.  Unfortunately it didn't work.

 

Your link led to pages of unknown/driver-less drivers and made me check more detail.  I had only 2 PCI devices left in 'Other devices' category, so I checked the details of those as below:

 

1. PCI\VEN_10DE&DEV_0BE3: I searched this item on the web, finding that the vendor is Nvidia, but could find device 0x0be3.

2. PCI\VEN_8086&DEV3B56: this is vendor Intel, but again no device found.  The closest one is SoL device, though.

 

So, it appears somehow the Conexant audio device is not even in 'Other device' category, and the intaller can't find the device.  I wonder if some other driver grabbed this device, so it's not available for driver installation.  I will do more investigation, but please help me address this.  Thank you again, and in advance.

 

P.S. : I don't see the SoL driver installed after installing Intel drivers, and there is no 'Ports' category in the device manager, either.

Reply
Answer
Options

5 Posts

02-23-2012

Canada

14 Signins

53 Page Views

  • Posts: 5
  • Registered: ‎02-23-2012
  • Location: Canada
  • Views: 53
  • Message 5 of 5

Re: Conexant audio device driver won't install on T510 with windows XP SP2

2012-02-25, 18:58 PM

Hi,

 

I finally found the resolution.  Somehow, I found a different winXP patch for UAA.  I previously installed one with label 'Q888111', but found another labeled 'KB888111' and installing it made Conexant device show up right away.  I am not sure why 2 patches behave differently, but I am good to go now.  Thank you again for your support.

 

0 person found this solution to be helpful.

This helped me too

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms