cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
k91191
Paper Tape
Posts: 6
Registered: ‎07-05-2010
Location: United States
Views: 1,839
Message 1 of 7

Headphone jack is broken! [T500]

I'm always using headphones while on my computer.  Earlier today, my headphone jack no longer works.  Even when the headphones are plugged in, audio only comes out of the speakers.  At first I thought it was an audio driver problem so I uninstalled and reinstalled the driver.  It still wasn't working on my Windows 7 drive.  So I then swapped in my XP drive and the audio still wasn't working.  It won't work on my Ubuntu drive either.  I blew some compressed air into the jack but it didn't fix the problem.  Obviously it's an internal hardware problem.  I'm out of my warranty (bought in June 2009, only got a 1-year warranty).  I'm a college student and this is my only computer.  How much will it cost for my laptop to get fixed?  Is it possible for me to make the repair by myself?  Please help.  I'm very distraught.

Guru
Posts: 9,598
Registered: ‎12-26-2009
Location: CA
Views: 1,820
Message 2 of 7

Re: Headphone jack is broken! [T500]

Try going into SmartAudio and making sure it's on Classic mode instead of Multistream.

W520: 2960XM, Q2000M @ 1091/1380, 32GB RAM, 500GB&750GB HDD & 500GB SSD, FHD&MB168B+
X61T: L7500, 4GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
W550s: 5600U, K620M at 1164/1281, 16GB RAM, 512GB SSD, 3K touchscreen
X200s: SL9400, 6GB RAM, 64GB SD card, WXGA+ screen
TPT1: 1839-23U
k91191
Paper Tape
Posts: 6
Registered: ‎07-05-2010
Location: United States
Views: 1,815
Message 3 of 7

Re: Headphone jack is broken! [T500]

I just checked and it's on Classic mode.
Guru
Posts: 9,598
Registered: ‎12-26-2009
Location: CA
Views: 1,813
Message 4 of 7

Re: Headphone jack is broken! [T500]

Might be that the pin in the jack is broken.

W520: 2960XM, Q2000M @ 1091/1380, 32GB RAM, 500GB&750GB HDD & 500GB SSD, FHD&MB168B+
X61T: L7500, 4GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
W550s: 5600U, K620M at 1164/1281, 16GB RAM, 512GB SSD, 3K touchscreen
X200s: SL9400, 6GB RAM, 64GB SD card, WXGA+ screen
TPT1: 1839-23U
k91191
Paper Tape
Posts: 6
Registered: ‎07-05-2010
Location: United States
Views: 1,809
Message 5 of 7

Re: Headphone jack is broken! [T500]

Is it a simple fix?
Guru
Posts: 9,598
Registered: ‎12-26-2009
Location: CA
Views: 1,801
Message 6 of 7

Re: Headphone jack is broken! [T500]

Not that I know of. =/

W520: 2960XM, Q2000M @ 1091/1380, 32GB RAM, 500GB&750GB HDD & 500GB SSD, FHD&MB168B+
X61T: L7500, 4GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
W550s: 5600U, K620M at 1164/1281, 16GB RAM, 512GB SSD, 3K touchscreen
X200s: SL9400, 6GB RAM, 64GB SD card, WXGA+ screen
TPT1: 1839-23U
lead_org Microsoft MVP Contributor
Microsoft MVP Contributor
Posts: 21,009
Registered: ‎12-19-2008
Location: Australia, Melbourne
Views: 1,795
Message 7 of 7

Re: Headphone jack is broken! [T500]

if it is indeed the headphone jack that is the issue, then it is very difficult to repair it. I suggest you get a usb sound card or a expresscard sound card (the latter is better since it sits flush in the system). 

Regards,

Jin Li

May this year, be the year of 'DO'!

I am a volunteer, and not a paid staff of Lenovo or Microsoft
Top Kudoed Authors