English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: T400 / T500 and newer T series Laptops
All Forum Topics
Options

2 Posts

10-08-2017

US

5 Signins

35 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎10-08-2017
  • Location: US
  • Views: 35
  • Message 1 of 3

How to factory reset lenovo T430 without novo button

2017-10-08, 13:56 PM

Hi,

I bought thinkpad t430. I have admin password I can log on and use it... but it seems my laptoo doesn't work properly. I can't change user name or password as normal....and many minor things like this. Pre installed OS is win8... but now win7 is installed and says it is not active. I tried to restore it to factory state... In the bios utility which I entered by F8 and enter (if I won't tap on enter, it win7 will start normaly) there is no reset.... option. I tried NOVO button, no reaction in both started or after shut down. What should I do?

Reply
Options

10510 Posts

01-02-2010

US

39295 Signins

406467 Page Views

  • Posts: 10510
  • Registered: ‎01-02-2010
  • Location: US
  • Views: 406467
  • Message 2 of 3

Re: How to factory reset lenovo T430 without novo button

2017-10-08, 15:13 PM

There is no novo button.  You enter the BIOS by F1.  F8 gives windows startup options.  Some win8 licensed machines came with win8 and some were downgraded to win7, but all would have been activated.  F11 will restore, but it sounds like somebody installed an incorrect copy of windows, which might have overlaid the restore partition.  In that case, you will need to buy a copy of windows from Lenovo or elsewhere.  


Rich


I do not respond to requests for private, one-on-one help. Your questions should be posted in the appropriate forum where they may help others as well.

If a response answers your question, please mark it as the accepted solution.

I am not an employee or agent of Lenovo.
Reply
Options

2 Posts

10-08-2017

US

5 Signins

35 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎10-08-2017
  • Location: US
  • Views: 35
  • Message 3 of 3

Re: How to factory reset lenovo T430 without novo button

2017-10-09, 3:32 AM
Thanks for replay,
Yes preowner might installed bad OS... is there anyway to find original win8 productkey?
Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save