cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Pirate_777
Fanfold Paper
Posts: 10
Registered: ‎01-23-2010
Location: Dubai
Views: 6,500
Message 1 of 17

Intel Turbo Memory 2GB, Knowing if its installed ??

I ordered a T400 laptop that is fully loaded from an authorized dealer of lenovo and im sure i ordered Intel Turbo Memory 2GB with it, but when i check in the device manager i cant seem to find anything that says Intel Turbo Memory. Or is it because of Windows 7 ultimate ? What is the problem ?

 

How can i check if i have Intel Turbo Memory 2GB in my laptop with Windows 7 Ultimate OS ?

macmovieman
Serial Port
Posts: 69
Registered: ‎12-01-2009
Location: US
Views: 6,454
Message 2 of 17

Re: Intel Turbo Memory 2GB, Knowing if its installed ??

I bet it did not get put in. I sent off a laptop with 2 GBs of ram that I ordered from Lenovo only to have it come back with 1 GB? Did they fix it, yes, but I needed to send it back to them again. What did I go and do today? I ordered another new Lenovo laptop. Man I must be into pain.

ThinkPad X1 Carbon 6th Gen | Core i7-8650U | 16 GB RAM | WQHD | 1- TB Solid State Drive
slip
Punch Card
Posts: 60
Registered: ‎06-08-2009
Location: freakmont CA
Views: 6,431
Message 3 of 17

Re: Intel Turbo Memory 2GB, Knowing if its installed ??

There are a several places Turbo Memory shows up.

 

1) Control Panel > Programs and Features > Intel Turbo Memory

2)  Control Panel > Adminstrative Tools > Computer Management > Storage > Disk Management > Disk 1 with 1.37gb is Intel Turbo Memory

3) Device Manager > Disk Drives - The IMD-0 is Intel Turbo Memory

4) Device Manager > Storage Controllers > Intel Turbo Memory Controller

5) Start > Programs > Intel Turbo Memory    The 2GB will show here.

T500 ~ T9400 2.53GHz 1066MHz 6MBL2 ~ Vista 32bit Home ~ WXGA 15.4 LED ~ ATI Mobility Radeon 3650 ~ 4GB ram ~ Camera ~ 160GB 7200rpm HD ~ Intel Turbo Memory 2GB ~ CD-RW/DVD ~ Intel WiFi 5300
TheDude
802.11n
Posts: 541
Registered: ‎09-10-2009
Location: USA
Views: 6,397
Message 4 of 17

Re: Intel Turbo Memory 2GB, Knowing if its installed ??

Do you have an Intel SSD? If so Turbo Memory doesn't work.  Also, there may be a problem with int and WIndows 7 still.

T61p, T400
formerly x23, x40
Pirate_777
Fanfold Paper
Posts: 10
Registered: ‎01-23-2010
Location: Dubai
Views: 6,371
Message 5 of 17

Re: Intel Turbo Memory 2GB, Knowing if its installed ??

Macmovieman thanx for the info, I'm suspecting that they did not install it in too. What a waste of money, the problem is I'm an over seas customer, we don't have that kind of specs localy. I don't know what to do if its not installed ?? Cause ill then have to send it back and wait again and then pay for shipping, its just a headache man. Oww yaa and I got it from an authorized dealer on ebay I also contacted him by fone.
Pirate_777
Fanfold Paper
Posts: 10
Registered: ‎01-23-2010
Location: Dubai
Views: 6,363
Message 6 of 17

Re: Intel Turbo Memory 2GB, Knowing if its installed ??

Ok first of all I have windows 7 ultimate, and I have tried every step u gave me, nothing showed any sign of intel turbo memory. Just for the 2)  Control Panel > Adminstrative Tools > Computer Management > Storage > Disk Management > ( there was SYSTEM_DRV 3.68GB ) Is it still because of windows 7 ?
Pirate_777
Fanfold Paper
Posts: 10
Registered: ‎01-23-2010
Location: Dubai
Views: 6,359
Message 7 of 17

Re: Intel Turbo Memory 2GB, Knowing if its installed ??

TheDude thanx for the tip. I know that u can't get an intel turbo memory with the SSD, but I have a 500 GB 7200 rpm hard disk and I ordered a 2 gb intel turbo memory I'm positive abt it. The authorized dealer is sure that there is a intel turbo memory in my laptop, he says it says so in the paper wen he got it from lenovo, he is a lenovo only authorized dealer and I'm sure he knows more, he noted one thing abt windows 7 that he is nt sure how the 2 gb intel turbo memory shows on windows 7 .. I'm not sure if its the reason, anybody has windows 7 and an intel turbo memory fixed who has the same problem I have ?
TheDude
802.11n
Posts: 541
Registered: ‎09-10-2009
Location: USA
Views: 6,286
Message 8 of 17

Re: Intel Turbo Memory 2GB, Knowing if its installed ??

It looks like it should work. Do you have latest drivers running?

http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&ProdId=2813&DwnldID=18011&lang=eng

T61p, T400
formerly x23, x40
slip
Punch Card
Posts: 60
Registered: ‎06-08-2009
Location: freakmont CA
Views: 6,280
Message 9 of 17

Re: Intel Turbo Memory 2GB, Knowing if its installed ??

I had problems with the Intel drivers.

 

I recommend using the Lenovo drivers instead.

 

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/MIGR-67820.html

T500 ~ T9400 2.53GHz 1066MHz 6MBL2 ~ Vista 32bit Home ~ WXGA 15.4 LED ~ ATI Mobility Radeon 3650 ~ 4GB ram ~ Camera ~ 160GB 7200rpm HD ~ Intel Turbo Memory 2GB ~ CD-RW/DVD ~ Intel WiFi 5300
Pirate_777
Fanfold Paper
Posts: 10
Registered: ‎01-23-2010
Location: Dubai
Views: 6,241
Message 10 of 17

Re: Intel Turbo Memory 2GB, Knowing if its installed ??

Ill try to download the latest driver and I hope it works, but should the update at the thinkvantage toolbox provide it ?

Check out current deals!


Shop current deals

Top Kudoed Authors