cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
busta44
What's DOS?
Posts: 2
Registered: ‎08-16-2009
Location: Michigan
Views: 788
Message 1 of 4

Internet Connection issues with T500

I bought my T500 in March 2009 and I am going to be using it throughout college. For the last month or so, my computer will randomly dump me off the internet and it's getting very irritating. I have the Intel 5300 AGN wireless adapter in here and it was factory installed. Every two to four minutes, my internet connection will break and when I click my little "network" / "connection" it will tell me that "Windows cannot find any wireless networks." I run Windows Network Diagnostics and one of the repair options is "Turn on wireless capability", and so I do. Then, in another few minutes, the process repeats itself. I know that I do not have a virus on my computer, and I know that the problem is not my router--every other computer in my house works just fine. I've looked on other forums and apparently the 5300 AGN is notorious for being a pain in the ___...

 

Oh, and I'm running Windows Vista 32-bit Home Premium.

slip
Punch Card
Posts: 60
Registered: ‎06-08-2009
Location: freakmont CA
Views: 774
Message 2 of 4

Re: Internet Connection issues with T500

Try repairing the "Intel Proset/Wireless Wifi Software" in the Control Panel Programs and Features

Click on the Name and you will get the option to Repair.

 

Also check your Event Viewer for any errors.

Start > Run > Eventvwr

 

 

T500 ~ T9400 2.53GHz 1066MHz 6MBL2 ~ Vista 32bit Home ~ WXGA 15.4 LED ~ ATI Mobility Radeon 3650 ~ 4GB ram ~ Camera ~ 160GB 7200rpm HD ~ Intel Turbo Memory 2GB ~ CD-RW/DVD ~ Intel WiFi 5300
busta44
What's DOS?
Posts: 2
Registered: ‎08-16-2009
Location: Michigan
Views: 746
Message 3 of 4

Re: Internet Connection issues with T500

That helped for about five minutes, but it's back to its old disconnecting self again. Anything else I can try, short of throwing my laptop down a flight of stairs?
slip
Punch Card
Posts: 60
Registered: ‎06-08-2009
Location: freakmont CA
Views: 738
Message 4 of 4

Re: Internet Connection issues with T500

Try downloading the latest driver that is supposed to fix random drops.

 

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-70505

 

Any errors in the Event Viewer?

T500 ~ T9400 2.53GHz 1066MHz 6MBL2 ~ Vista 32bit Home ~ WXGA 15.4 LED ~ ATI Mobility Radeon 3650 ~ 4GB ram ~ Camera ~ 160GB 7200rpm HD ~ Intel Turbo Memory 2GB ~ CD-RW/DVD ~ Intel WiFi 5300

Check out current deals!


Shop current deals

Top Kudoed Authors