Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Welcome to the Lenovo Community

Welcome to the Forums!

Welcome to Lenovo's Peer-to-Peer Discussion Community!
Please note our guidelines. How to register and login and Community FAQs.
Shape the Future of PCs

Help Lenovo Shape the Future of PCs

Take the ownership survey. Share your ideas with our product team
Reply
Fanfold Paper
Posts: 10
Registered: ‎09-21-2008
Location: Melbourne, Australia
0 Kudos

LED Screen looks washed out on T500 w/ Windows 7

[ Edited ]

When I first bought my T500 with XP the LED backlit screen was washed out and too bright. No problem, I installed third party DNA video drivers which fixed the problem. Picture quality was better too. But with Windows seven I don't have the option (yet) of using third party drivers as there are none that I know of. The ATI / Lenovo video drivers are rubbish for the ATI Mobility Radeon 3650.

Has anyone had the same experience? Does anyone have a fix for this?

 

Guru
Posts: 9,240
Registered: ‎12-26-2009
Location: Toronto, Canada
0 Kudos

Re: LED Screen looks washed out on T500 w/ Windows 7

Is it only washed out on battery power and on the integrated graphics?
Does the Windows 7 color calibration wizard not produce satisfactory results?
W520: 2720QM, Q2000M at 1082/1376, 32GB RAM, 500GB + 750GB HDD, FHD screen & MB168B+
X61T: L7500, 4GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
W550s: 5600U, K620M at 1164/1281, 16GB RAM, 512GB SSD, 3K touchscreen
X200s: SL9400, 6GB RAM, 160GB HDD, WXGA+ screen
TPT1: 1839-23U
Fanfold Paper
Posts: 10
Registered: ‎09-21-2008
Location: Melbourne, Australia
0 Kudos

Re: LED Screen looks washed out on T500 w/ Windows 7

I only use the discrete graphics and rarely ever use battery power.

The Windows 7 color calibration wizard doesn't really help much.

 

 

--------------------------------------------------

P.S. I added to your research survey

Highlighted
Guru
Posts: 9,240
Registered: ‎12-26-2009
Location: Toronto, Canada
0 Kudos

Re: LED Screen looks washed out on T500 w/ Windows 7

I'm not sure... The T400's LED WXGA+ screen is fairly good in day to day usage, and it becomes very good for regular non-photo usage after calibrating.

Could you take a picture? It's possible that the screen itself has issues.
W520: 2720QM, Q2000M at 1082/1376, 32GB RAM, 500GB + 750GB HDD, FHD screen & MB168B+
X61T: L7500, 4GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
W550s: 5600U, K620M at 1164/1281, 16GB RAM, 512GB SSD, 3K touchscreen
X200s: SL9400, 6GB RAM, 160GB HDD, WXGA+ screen
TPT1: 1839-23U
Posts: 1,524
Topics: 38
Kudos: 114
Solutions: 50
Registered: ‎04-20-2010
Location: Jeffersonville, Indiana
0 Kudos

Re: LED Screen looks washed out on T500 w/ Windows 7

If you set it to only use the Dedicated GPU in the bios then you can install the latest Win7 Drivers from ATI. I did.
IT Specialist and Consultant
Lenovo Tablet Evangelist
Current Machines: IdeaCentre A300, ThinkPad Tablet, IdeaPad U410, and Yoga 3 Pro Touch

Deutsche Deutsche Community   Español Comunidad en Español

Lenovo - the latest in DOtabs, DOpads, DOcentre's, DOstations and DOservers!