English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: T400 / T500 and newer T series Laptops
All Forum Topics
Options

2 Posts

10-31-2017

CA

11 Signins

58 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎10-31-2017
  • Location: CA
  • Views: 58
  • Message 1 of 3

Lenovo T430 Windows 10 Expresscard EGPU

2017-11-20, 5:11 AM

I'm thinking of getting rid of my desktop (it wasn't that strong to begin with) and repurposing the graphics card (Galax GTX 650ti Boost) to be used with my T430.

 

I have been looking at the EXP GDC Beast (https://www.amazon.ca/gp/product/B0725B6L99/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A28H1T1RM3KZ58&psc=1) but I have a few reservations. 

 

1. People have been using different ExpressCard docks

2. The computers were almost always running windows 7 or 8 and as far as I know, no one has gotten it working with windows 10 (something about Code 43, or just having a black screen)

 

Did anyone ever get it working with a T430 with Windows 10?

Reply
Options

9605 Posts

12-27-2009

CA

3311 Signins

95268 Page Views

  • Posts: 9605
  • Registered: ‎12-27-2009
  • Location: CA
  • Views: 95268
  • Message 2 of 3

Re: Lenovo T430 Windows 10 Expresscard EGPU

2017-11-20, 8:26 AM
A Dell from the same generation reports success under Windows 10, albeit with different dock and GPU:
https://egpu.io/forums/pc-setup/setting-egpu-as-primary-gpu-gtx-1050-expresscard/

Do remember that you'll get appreciably less performance in the eGPU configuration than in a proper desktop configuration.

W520: 2960XM, Q2000M @ 1091/1380, 32GB RAM, 500GB&750GB HDD & 500GB SSD, FHD&MB168B+
X61T: L7500, 4GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
W550s: 5600U, K620M at 1164/1281, 16GB RAM, 512GB SSD, 3K touchscreen
X200s: SL9400, 6GB RAM, 64GB SD card, WXGA+ screen
TPT1: 1839-23U
Reply
Options

5 Posts

01-10-2018

GR

12 Signins

45 Page Views

  • Posts: 5
  • Registered: ‎01-10-2018
  • Location: GR
  • Views: 45
  • Message 3 of 3

Re: Lenovo T430 Windows 10 Expresscard EGPU

2018-02-05, 14:37 PM

the error 43 has nothing to do with win 10 or 7.

its an issue with nvidia new cards the 10xx series.

i hav a t430s and a t430 and i can run them both with the beast egpu through xpresscard.

i use a 950gtx AND i also manage to use a 1060gtx (there is a solurion for the error 43 so dont worry)

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save