English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: T400 / T500 and newer T series Laptops
All Forum Topics
Options

7 Posts

11-25-2008

New Orleans, LA

14 Signins

175 Page Views

  • Posts: 7
  • Registered: ‎11-25-2008
  • Location: New Orleans, LA
  • Views: 175
  • Message 1 of 2

Problem with T500 Intel Wifi Link 5300 adapter connectivity

2009-12-10, 16:46 PM

I upgraded my T500 to Windows 7 Professional from Vista Business.  Since upgrading, I have been unable to obtain satisfactory WiFi connectivity.  Symptoms are that I cannot stream from either the internet or my local server without experiencing periodic interruptions and/or total drops.  I've tried reinstalling the driver, replacing the WiFi card itself, and adjusting the parameters associated with the adapter card.  Nothing seems to help.  I also own a T61 laptop which I also upgraded from Vista Business to Windows 7 Professional, and I have had no problems with WiFi connectivity on that machine.  It also has an Intel Wifi adapter but a different model.  Both laptops connect to my LAN and the internet through the same D-Link wireless access router.

 

I'm beginning to suspect that the Windows 7 driver for this particular WiFi adapter is flawed.  Has anyone in this forum had a similar experience?

 

Thanks in advance for your comments/assistance.

Reply
Options

1 Posts

02-06-2010

brussels

2 Signins

8 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎02-06-2010
  • Location: brussels
  • Views: 8
  • Message 2 of 2

Re: Problem with T500 Intel Wifi Link 5300 adapter connectivity

2010-02-06, 18:29 PM

(speaking french)

try to use your laptop without 'energy star'. setup full speed processor to maximum.

I thinks the problem turn around win7 and 'energy saving driver'

regards

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save