Welcome to our peer-to-peer forums, where owners help owners. Need help now? Visit eSupport here.

English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: T400 / T500 and newer T series Laptops
All Forum Topics
Options

65 Posts

04-06-2009

New Zealand

103 Signins

817 Page Views

  • Posts: 65
  • Registered: ‎04-06-2009
  • Location: New Zealand
  • Views: 817
  • Message 1 of 9

[T400] Cisco VPN client not working over wireless adapter (but works on cabled connection)

2009-04-15, 22:53 PM

I have a very strange problem. 

 

I need to connect to my work via the cisco vpn client (version 5.0.00.0340). 

 

My previous laptop (T43 , windows XP) worked well through both wired / wireless connections.  My desktop machine (vista) works via wired connection (it has no wireless connection). 

 

On my new T400, the VPN client works via a wired connection but not via the wireless adapter.  

 

On the wireless apapter, the vpn seems to connect OK, but when I try to access resources via the VPN there is little response.

 

I get this in the vpn log...

 

405   08:56:57.073  04/16/09  Sev=Warning/2 IPSEC/0xE3700003

Function CniInjectSend() failed with an error code of 0xa4510009 (IPSecDrvCB:846)

 

 I've tried disabling the firewall (in both the T400 and the router), removed access connections, and disabling tcp v6. I've rebooted everything too. 

 

But, nothing seems to work.   I suspect the problem is on the t400 somewhere, because the old laptop used to work OK via wireless.

 

I've seen some google links on cisco vpn not working via  wireless but nothing seems to apply to my exact situation yet. 

 

 

Anyone else had this problem or know of a fix? Thanks in advance. 

Reply
Answer
Options

65 Posts

04-06-2009

New Zealand

103 Signins

817 Page Views

  • Posts: 65
  • Registered: ‎04-06-2009
  • Location: New Zealand
  • Views: 817

Re: [T400] Cisco VPN client not working over wireless adapter (but works on cabled connection)

2009-04-16, 2:40 AM

all good now, got it working. 

 

The Deterministic network thing was not installed on the wireless adapter for some reason.

 

So, I installed the latest wireless driver, reinstalled the vpn and all is good now.  

Reply

Replies(8)
Answer
Options

65 Posts

04-06-2009

New Zealand

103 Signins

817 Page Views

  • Posts: 65
  • Registered: ‎04-06-2009
  • Location: New Zealand
  • Views: 817
  • Message 2 of 9

Re: [T400] Cisco VPN client not working over wireless adapter (but works on cabled connection)

2009-04-16, 2:40 AM

all good now, got it working. 

 

The Deterministic network thing was not installed on the wireless adapter for some reason.

 

So, I installed the latest wireless driver, reinstalled the vpn and all is good now.  

0 person found this solution to be helpful.

This helped me too

Reply
Options

1 Posts

04-18-2009

Atlanta

2 Signins

6 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎04-18-2009
  • Location: Atlanta
  • Views: 6
  • Message 3 of 9

Re: [T400] Cisco VPN client not working over wireless adapter (but works on cabled connection)

2009-04-18, 12:46 PM
Thanks for posting this.  I had the same problem with my Dell Latitude and the Cisco VPN Dialer.... I had turned off the Deterministic Network Enhancer under the wireless adapter trying to troubleshoot something else.  Nice to have Google to help "remember" things like this.
Reply
Options

1 Posts

07-12-2009

Minneapolis

3 Signins

21 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎07-12-2009
  • Location: Minneapolis
  • Views: 21
  • Message 4 of 9

Re: [T400] Cisco VPN client not working over wireless adapter (but works on cabled connection)

2009-07-12, 18:40 PM

I dont know I still have this problem?

I my Wireless Network connections i could not see any Network deterministic enhancer. Can some one tell me how to install this onto my wireless network adapter?

 

 

Reply
Options

1041 Posts

03-10-2009

Michigan

1453 Signins

21182 Page Views

  • Posts: 1041
  • Registered: ‎03-10-2009
  • Location: Michigan
  • Views: 21182
  • Message 5 of 9

Re: [T400] Cisco VPN client not working over wireless adapter (but works on cabled connection)

2009-07-13, 0:32 AM

Hi all,

 

If you are having trouble with VPN and wireless networking, it would be very helpful for you to post *which* wireless card is installed in your ThinkPad. The 7-digit model/type number found on the label on the bottom and in the main BIOS setup screen (press F1 at boot) is usually sufficient to figure this out (unless it ends in "-CTO").

 

If your wireless card is the Intel 5300 with PAN, then others have reported a work-around. A true fix may require a software update from Cisco.

 

Best regards,

Frank

---------

Results of Your Ideal Business-Class Laptop survey, concluded 2009-07-29.

Did someone help you?
Say thanks! with a kudo.
Even better: Pay it forward, help someone else. :smileyhappy:
Reply
Options

921 Posts

11-26-2008

Norway

8089 Signins

59129 Page Views

  • Posts: 921
  • Registered: ‎11-26-2008
  • Location: Norway
  • Views: 59129
  • Message 6 of 9

Re: [T400] Cisco VPN client not working over wireless adapter (but works on cabled connection)

2009-07-13, 1:20 AM
It would also be useful to know what version of the VPN client and what kind of OS and SP level. The VPN client version 5.0.00.0340 from the first post in this thread is pretty old and not even available for download from Cisco anymore. Unless i remember wrong that version also contains beta code for Windows Vista so not a recommended version to use especially if using Vista.
Reply
Options

1 Posts

07-14-2010

United States of America

1 Signins

16 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎07-14-2010
  • Location: United States of America
  • Views: 16
  • Message 7 of 9

Re: [T400] Cisco VPN client not working over wireless adapter (but works on cabled connection)

2010-07-14, 21:27 PM

I'm having the exact same issue as the OP. Connects but no traffic over wireless, everything works fine from LAN. I even ave another win7x64 newer computer in the house which connects wirelessly no problem.

 

<<Problem Machine>>

Model: T510

Nic: Intel Wifi Link 1000 BGN  

VPN: 5.0.07.0290

 

I've checked that DNE is installed and ran through the instructions below for a similar problem but on a different NIC. Nothing seems to work. 

 

http://www.wfu.edu/~yipcw/lenovo/t400/intel-5100-vpn/ 
Any help would be so appreciated!

 

Thank you

Reply
Options

5492 Posts

04-25-2008

United States of America

39824 Signins

762418 Page Views

  • Posts: 5492
  • Registered: ‎04-25-2008
  • Location: United States of America
  • Views: 762418
  • Message 8 of 9

Re: [T400] Cisco VPN client not working over wireless adapter (but works on cabled connection)

2010-07-20, 7:06 AM
USB-C: Just cos it fits don't mean it works.
I don't work for Lenovo. I'm a crazy volunteer!
Reply
Options

9380 Posts

11-27-2007

Slovakia

15518 Signins

2040239 Page Views

  • Posts: 9380
  • Registered: ‎11-27-2007
  • Location: Slovakia
  • Views: 2040239
  • Message 9 of 9

Re: [T400] Cisco VPN client not working over wireless adapter (but works on cabled connection)

2013-07-08, 1:09 AM

Andy  

______________________________________


Please remember to come back and mark the post that you feel solved your question as the solution, it earns the member + points

Did you find a post helpfull? You can thank the member by clicking on the star to the left awarding them Kudos

Please add your type, model number and OS to your signature, it helps to help you.

Forum Search Option T430 2347-G7U W8 x64, Yoga 10 HD+, Tablet 1838-2BG, T61p 6460-67G W7 x64, T43p 2668-G2G XP, T23 2647-9LG XP, plus a few more.

FYI Unsolicited Personal Messages will be ignored.

de.gif  Deutsche Community   es.gif  Comunidad en Español  uk.gif  English Community ru.gif Русскоязычное Сообщество

PepperonI blog 

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms