English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: T400 / T500 and newer T series Laptops
All Forum Topics
Options

5 Posts

02-28-2010

usa

6 Signins

68 Page Views

  • Posts: 5
  • Registered: ‎02-28-2010
  • Location: usa
  • Views: 68
  • Message 1 of 3

T400 Intel wireless -excellent connection- drops/connects/ drops... horrible

2010-02-28, 19:57 PM

I cannot successfully work via the wireless; it works like a rollercoaster, and the connection is excellent.  I have 2 other Acers 4 years old, using intel wireless chips, and they are connected until I disconnect.  The T400 wireless is failing, so now what?  The ThinkVantage diagnostics on this specific device run all passing. Very, very irritating.

Reply
Options

1 Posts

03-01-2010

Australia

5 Signins

88 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎03-01-2010
  • Location: Australia
  • Views: 88
  • Message 2 of 3

Re: T400 Intel wireless -excellent connection- drops/connects/ drops... horrible

2010-03-02, 0:19 AM

I had this same problem with my T400.  The funny thing was that it only presented itself when connecting to the wireless network at work.  My home network always connected perfectly.  WPA security was used on both networks, however my home network uses AES encryption, while the work wirless was using TKIP.

 

The work router was changed recenly and now runs on AES encryption, and everything seems to be fine now.  There have also been quite a few updates for the Realtek WLAN mini PCI express adapter installed in my machine since I last tried to connect wirelessly to the work network.  I have also uninstalled the ThinkVantage Access Connections Application since then, and used the Windows Network and Sharing Centre to set up my network connections.  I'm not sure which of these has solved the problem, but I hope this helps.

 

My Machine Details:-

T400

2764-CTO

Windows Vista Business

 

 

I have just re-installed Access Connections to see if I can rule that one out.  Everything works fine with it now, however it is an updated version to one I was using.  Make sure you have the latest updates for your machine from both windows Update and ThinkVantage System Update.

Reply
Options

7965 Posts

01-13-2008

US

77043 Signins

2174768 Page Views

  • Posts: 7965
  • Registered: ‎01-13-2008
  • Location: US
  • Views: 2174768
  • Message 3 of 3

Re: T400 Intel wireless -excellent connection- drops/connects/ drops... horrible

2010-03-02, 1:05 AM

+1 on Access Connections.  Or maybe -1 is more descriptive.

 

  It worked well on my T61 and my T400 when running Vista.  With Win 7 64 bit installed, AC was a total disaster.  Completely unstable.  After uninstalling it and just using Windows wifi management, things are much better.

 

I miss some of the AC features, but it's totally unusable in its current form on this T400 (2764-CTO with Intel 5100).

 

@the OP:  uninstall AC and see if things improve.

 

Z.


The large print: please read the Community Participation Rules before posting. Include as much information as possible: model, machine type, operating system, and a descriptive subject line. Do not include personal information: serial number, telephone number, email address, etc.


The fine print: I do not work for, nor do I speak for Lenovo. Unsolicited private messages will be ignored - questions and answers belong in the forum so that others may contribute and benefit. ... GeezBlog

 

Communities: English Deutsch Español Português Русскоязычное Česká Slovenská Українська Polski Türkçe Moto English


Using Browser Search to find your answers in Lenovo and Moto Community


Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete