Welcome to our peer-to-peer forums, where owners help owners. Need help now? Visit eSupport here.

English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: T400 / T500 and newer T series Laptops
All Forum Topics
Options

17 Posts

12-10-2009

India

11 Signins

117 Page Views

  • Posts: 17
  • Registered: ‎12-10-2009
  • Location: India
  • Views: 117
  • Message 1 of 5

T400 Mic Does not Work - Conexant Audio Driver 4.92.12

2011-07-22, 9:34 AM

Hello,

 

I have a problem with internal microphone in T400 (2764) and my current driver version is Conexant Audio Driver 4.92.12. Tried using 4.92.10 also

 

when i call using mic or test it normally it just plays sound for 2 or 3 seconds and then goes mute

 

i am on windows 7 64bitand it used to work before i think i am facing it from last few months

 

Kindly help me solve this

Reply
Options

9644 Posts

12-27-2009

Canada

3313 Signins

95283 Page Views

  • Posts: 9644
  • Registered: ‎12-27-2009
  • Location: Canada
  • Views: 95283
  • Message 2 of 5

Re: T400 Mic Does not Work - Conexant Audio Driver 4.92.12

2011-07-22, 9:57 AM
Can you try uninstalling the Conexant software package and letting Windows install it's generic drivers?

W520: 2960XM, Q2000M @ 1091/1380, 32GB RAM, 500GB&750GB HDD & 500GB SSD, FHD&MB168B+
X61T: L7500, 4GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
W550s: 5600U, K620M at 1164/1281, 16GB RAM, 512GB SSD, 3K touchscreen
X200s: SL9400, 6GB RAM, 64GB SD card, WXGA+ screen
TPT1: 1839-23U
Reply
Options

25 Posts

04-02-2008

TX

176 Signins

714 Page Views

  • Posts: 25
  • Registered: ‎04-02-2008
  • Location: TX
  • Views: 714
  • Message 3 of 5

Re: T400 Mic Does not Work - Conexant Audio Driver 4.92.12

2011-08-21, 2:28 AM

Have the same problem with T400 / Win 7 64

Have uninstalled and deleted the whole driver, installed the generic driver. Re installed the conexant driver. Still no luck

T400 2764CTO, Win 7 Ultimate 64-bit
Reply
Options

9644 Posts

12-27-2009

Canada

3313 Signins

95283 Page Views

  • Posts: 9644
  • Registered: ‎12-27-2009
  • Location: Canada
  • Views: 95283
  • Message 4 of 5

Re: T400 Mic Does not Work - Conexant Audio Driver 4.92.12

2011-08-21, 3:30 AM
It might've failed. Try this:

Do a fresh boot. Go to Windows 7's sound control panel. Switch to the Recording tab, and as soon as you do, if you see the Internal mic meter jump to max, then the mic has probably failed.

My T400 mic failed similarly. It worked sporadically for a while, before totally crapping out. Swapping the LCD cable (on which the mic sits) fixed it.

W520: 2960XM, Q2000M @ 1091/1380, 32GB RAM, 500GB&750GB HDD & 500GB SSD, FHD&MB168B+
X61T: L7500, 4GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
W550s: 5600U, K620M at 1164/1281, 16GB RAM, 512GB SSD, 3K touchscreen
X200s: SL9400, 6GB RAM, 64GB SD card, WXGA+ screen
TPT1: 1839-23U
Reply
Options

1 Posts

03-24-2012

portland

1 Signins

9 Page Views

  • Posts: 1
  • Registered: ‎03-24-2012
  • Location: portland
  • Views: 9
  • Message 5 of 5

Re: T400 Mic Does not Work - Conexant Audio Driver 4.92.12

2012-03-24, 23:27 PM

Skype conflict (lenovo t400 and perhaps other PC)

 

I believe there is a conflict with Window's 7 "Smart Audio" app and Skype that mutes the mic when using Skype.  open up window's 7 control panel (show all small icons) and open "Smart Audio" - proceed to open the "voip" icon.  From there you will see two icons (recording and Voip) - ensure that both are not highlighted (grayed out).  close app.  go to Skype and make a test call - mic should work now.

 

Max

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete

X

No, I don’t want to share ideas Yes, I agree to these terms