Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 

Welcome to the Forums!

Welcome to Lenovo's Peer-to-Peer Discussion Community!
Please note our guidelines. How to register and login and Community FAQs.

Help Lenovo Shape the Future of PCs

Take the ownership survey. Share your ideas with our product team

Community Spotlight

Visit the Community Blog

Are you ready for Windows 10?

Get to know Windows 10
Visit the Windows 10 Support Center
Reply
Punch Card
Posts: 34
Registered: ‎04-03-2008
Location: Germany
0 Kudos

T400: OCZ Vertex (2 Problems)

[ Edited ]

Hello.

 

I asked OCZ but they said that it's a problem with Sata at my Thinkpad T400.

 

I use a OCZ Vertex in a Thinkpad T400 (newest driver, firmware and BIOS) with Windows Vista64 Bit SP1.

If I use a torrent program, the LED for the HDD is permanent on. After restarting, the BIOS said something about error 2100 and can't initilize HDD. This is only a problem when the LED is always on and I restart my Thinkpad. If I go to standby or hibernating under this circumstance, all works without problems.

 

May old WD HDD doesn't have this problem. So it must a problem in combination with OCZ SSD.

 

The second problem is the installation of Windows Vista 64 Bit SP1 with loaded Intel AHCI driver from an usb stick.

If loard AHCI driver in the Windows Setup the displayed SSD isn't diplayed. So I can't use AHCI for Windows installation.

 

 

Thanks for support.

 

moderator note: model added to title

Message Edited by Agotthelf on 26-03-2009 11:20 AM
Punch Card
Posts: 34
Registered: ‎04-03-2008
Location: Germany
0 Kudos

Re: OCZ Vertex and Lenovo (2 Problems)

AHCI Problem fixed with new Intel driver from Intel homepage. Smiley Happy
cvg
Fanfold Paper
Posts: 13
Registered: ‎02-05-2008
Location: Denmark
0 Kudos

Re: T400: OCZ Vertex (2 Problems)

[ Edited ]

Hi,

I'm having the same problem with the "2100 and can't initilize HDD"... also using a OCZ Vertex.

 

Does anyone have a solution - work-around?

 

 - Chris from DCC

 

moderator note: model added to title 

Message Edited by Agotthelf on 26-03-2009 11:21 AM
-----

Christian Gundersen
Denmark

X61s - type 1707-z2x
Fanfold Paper
Posts: 6
Registered: ‎03-13-2009
Location: Toronto
0 Kudos

Re: T400: OCZ Vertex (2 Problems)

Its Sample.

SSD is not suitible for torrents because of the constain writing to the drive, it will decrease the drive's life time tremendously. I highly recommend you not to use SSD for bittorent.

search up on google for SSD and torrent. they don't really go togther.

Punch Card
Posts: 34
Registered: ‎04-03-2008
Location: Germany
0 Kudos

Re: T400: OCZ Vertex (2 Problems)

The problem is not only torrent.

I don't know what's the problem is. I have the problem in situations, I don't know why. It's not reproducible for me. Smiley Sad

Punch Card
Posts: 34
Registered: ‎04-03-2008
Location: Germany
0 Kudos

Re: T400: OCZ Vertex (2 Problems)

I found the problem.

 

If my Lenovo disables the optical drive, the problem with the permanent lighting LED is appears.

Punch Card
Posts: 52
Registered: ‎04-03-2009
Location: MA
0 Kudos

Re: T400: OCZ Vertex (2 Problems)

appears or dissapears?
Punch Card
Posts: 34
Registered: ‎04-03-2008
Location: Germany
0 Kudos

Re: T400: OCZ Vertex (2 Problems)

Sorry for my typo Smiley Sad

 

This problem appears when my optical drive is disabled.

Punch Card
Posts: 52
Registered: ‎04-03-2009
Location: MA
0 Kudos

Re: T400: OCZ Vertex (2 Problems)

So it shouldn't be a problem since most people have the optical drive enabled.

 

Why do you disable your optical drive? 

 

Does the problem also occur if you have a 2nd hard drive installed instead of optical?

Highlighted
Punch Card
Posts: 34
Registered: ‎04-03-2008
Location: Germany
0 Kudos

Re: T400: OCZ Vertex (2 Problems)

Save energie?!

 

I didn't have a 2nd hdd.