Support in other languages: 
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Welcome to the Lenovo Community

Welcome to the Forums!

Welcome to Lenovo's Peer-to-Peer Discussion Community!
Please note our guidelines. How to register and login and Community FAQs.
Shape the Future of PCs

Help Lenovo Shape the Future of PCs

Take the ownership survey. Share your ideas with our product team
Community Spotlight

Visit the Lenovo Blogs!

Check out the ThinkPad Time Machine
Visit the Community Spotlight Blog
Windows  10

Are you ready for Windows 10?

Get to know Windows 10
Visit the Windows 10 Support Center
Reply
Token Ring
Posts: 101
Registered: ‎01-03-2011
Location: USA
0 Kudos

T400 and AMT

How to find out if my laptop has AMT support or not? 

 

I don't see AMT option in the BIOS which is latest.  I tried to install the AMT firmware but it came out quickly saying the installation is finished after extracting the package.  I read that there is a jumper on the motherboard somewhere which enables AMT.

 

Thanks

 

Posts: 7,626
Kudos: 759
Solutions: 802
Registered: ‎11-23-2007
Location: USA
0 Kudos

Re: T400 and AMT

There are no jumpers on the motherboard.

 

Presuming that you've downloaded and extracted the driver, you're only half way there. In XP, you'd need to go into C>Drivers>win> and run the setup file from there.

 

Without knowing what OS you're running it's difficult to guide you further.

Cheers,

George




In daily use: R60F, R500F, T61, T410

Collecting dust: T60

Enjoying retirement: A31p, T42p,

Non-ThinkPads: Panasonic CF-31 & CF-52, HP 8760W




Starting Thursday, 08/14/2014 I'll be away from the forums until further notice. Please do NOT send private messages since I won't be able to read them. Thank you.
.
Token Ring
Posts: 101
Registered: ‎01-03-2011
Location: USA
0 Kudos

Re: T400 and AMT

[ Edited ]

Thanks.  The OS is Windows Vista 64 Business.

 

I tried to manually run the MEUPD.CMD it says TPM is in owned state , owners passsword required. 

I tried the password, changed one and tried again but still same error.   MeInfowin shows the details though.

 

Any idea?

Community Moderator
Posts: 3,075
Registered: ‎01-01-2010
Location: San Francisco
0 Kudos

Re: T400 and AMT

Many machines do not have AMT hardware. It is generally used in a business environment to manage a group of machines centrally
Highlighted
Token Ring
Posts: 101
Registered: ‎01-03-2011
Location: USA
0 Kudos

Re: T400 and AMT

It seems my laptop has AMT

 

MEInfoWin show this:

 

AMT SKU Found.
Intel(R) MEInfo Win Version: 4.2.50.1053

BIOS Version: 7UET93WW (3.23 )

Intel(R) AMT code versions:
Flash: 4.0.3
Netstack: 4.0.3
Apps: 4.0.3
Intel(R) AMT: 4.0.3
SKU: ASF IAMT ITPM
VendorID: 8086
Build Number: 1124

Intel(R) AMT Mode:
Link status: Link down
Cryptography fuse: Enabled
Flash protection: Enabled
Last ME reset reason: Power up
Configuration state: Not started
BIOS boot State: Post Boot
Host Mac Address: 00-xx.yy..zz..aa..bb
Wireless MAC address:Error: Firmware status is not success
Please check if the Wireless card is installed
FWU Override Counter: Always
FWU Override Qualifier: Always
Wireless Driver Version: Not Available
Wireless Hardware Version: Not Available
UNS Version: Not available
LMS Version: Not Available
MEI Driver version: 4.2.0.1008
MEBx Version: 4.0.4.7
FT Version: 4.0
FT Build Number: 1124
Manageability Mode: AMT
Local FWUpdate: Enabled
Secure FWUpdate: Enabled
TPM Vendor ID: INTC
TPM SPEC Version: 1.2.4.0
TPM FW Version: 4.0
TPM Firmware Build Number: 1124
TPM State: Operational
TPM Operational Mode: Enabled Owned Active
iTPM - FIPS 140-2 : False
iTPM - Failed Attempts Threshold:100
iTPM - Initial lockout period: 16
iTPM - Lockout multiplier: 2
iTPM - Fade-out period: 3600
iTPM - Physical presence life time lock flag : True
iTPM - Physical presence command enabled flag : True
iTPM - Physical presence HW enabled flag : False
TPM fuses (MCH/ICH/soft strap MCH/ soft strap ICH): Enabled
FW behavior on Flash Descriptor Override Pin-Strap: Halt

 

 

Token Ring
Posts: 101
Registered: ‎01-03-2011
Location: USA
0 Kudos

Re: T400 and AMT

This is the error I get when TPM is disabled using tpm.msc 

 

Trying to connect to MEI driver.

Communication Mode: TPM

Error (8729): TPM in owned state, owner password is required

*************************************

Please check the error message above.

*************************************

 

This is the error I get when TPM is disabled in the BIOS

 

Trying to connect to MEI driver.

Communication Mode: TPM

Error (8733): Firmware update tool failed to locate TPM device driver

*************************************

Please check the error message above.

*************************************

Broadband 3G
Posts: 999
Registered: ‎01-06-2011
Location: Sacramento, CA
0 Kudos

Re: T400 and AMT

If the Intel sticker says vPro on it you have AMT.