cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
bwpotter
Ctrl-Alt-Del
Posts: 49
Registered: ‎06-02-2009
Location: US
Views: 1,449
Message 1 of 3

T400 internal speakers quit working however headphones OK!

Out of the blue, my speakers quit working this evening... however, headphones are fine.

 

I reinstalled the latest driver but no change.  Under Control Panel > Sound, Speakers are still selected as default Playback device.

 

Any ideas or suggestions?

 

Thanks...

T400 2764CTO
Windows 7 x64
Retired Guru
Posts: 2,415
Registered: ‎06-05-2010
Location: Rosario, Santa Fe, Argentina
Views: 1,418
Message 2 of 3

Re: T400 internal speakers quit working however headphones OK!

Can be a hardware problem.

 

To discard any operative system problem, download a Live CD (Ubuntu) and use it to test your speakers.

 

Best regards.

IPnaSh
First Spanish Community Guru - Colaborador ad honorem

Lenovo
bwpotter
Ctrl-Alt-Del
Posts: 49
Registered: ‎06-02-2009
Location: US
Views: 1,407
Message 3 of 3

Re: T400 internal speakers quit working however headphones OK!

I too was suspecting hardware, especially after reinstalling the driver and rebooting to no avail.

 

This morning though, I decided to power the unit down, and disconnect the battery to remove all power from the motherboard.  After a couple of minutes, reinstalled the battery, fired it back up and walla, sound was back!

 

Don't know for sure whether it was powering down the unit or removing the battery but I'll take the results!

T400 2764CTO
Windows 7 x64

Check out current deals!


Shop current deals

Top Kudoed Authors