English Community

ThinkPad NotebooksThinkPad: T400 / T500 and newer T series Laptops
All Forum Topics
Options

2 Posts

10-31-2013

Denmark

5 Signins

47 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎10-31-2013
  • Location: Denmark
  • Views: 47
  • Message 1 of 4

T400 screen - loose connection

2013-10-31, 13:46 PM

Dear All,

 

The screen of my Thinkpad T400 has started to act weird the last couple of weeks. As far as I can tell, it seems to have a loose connection as it goes dark if the hinge is not in a specific angle where the connection is working fine.

 

I have been searching around thius forum and others but without any luck. However - I found a video on youtube with someone who has the same problem: http://www.youtube.com/watch?v=0O2cx9T4DI8

 

Does anyone know how (if possible) to fix this?

Regards,

Jakob - Copenhagen

Solved! See the solution
Reply
Options

4283 Posts

07-24-2013

CH

12916 Signins

376453 Page Views

  • Posts: 4283
  • Registered: ‎07-24-2013
  • Location: CH
  • Views: 376453
  • Message 2 of 4

Re: T400 screen - loose connection

2013-10-31, 14:39 PM

I can think of the cable being loose, or the connection to the mainboard. 

 

If you are not afraid of opening your laptop you can download the HMM (hardware maintenance manual) from here => click me! and remove the battery, palmrest and keyboard bezel following the instructions from the manual. Then check the lcd to motherboard connector as shown in page 117 of the manual (not page 117 from your pdf reader!)

 

If that doesn't change you may need to check the connection of the cable to the LCD, this means more dissasembling, but let's try the motherboard one first.

 

Hope this helps!

 

Cheers


Using Search to find your answers in Lenovo and Moto Community

0 person found this solution to be helpful.

This helped me too

Reply
Options

10813 Posts

01-02-2010

US

39484 Signins

410727 Page Views

  • Posts: 10813
  • Registered: ‎01-02-2010
  • Location: US
  • Views: 410727
  • Message 3 of 4

Re: T400 screen - loose connection

2013-10-31, 16:13 PM
It might be a cracked wire in the LCD cable. I would start there

Rich


To help with forum searches, check this out: https:/forums.lenovo.com/t5/Welcome-FAQs/Using-Browser-Search-to-find-your-answers-in-Lenovo-and-Moto-Community/m-p/5016916

I do not respond to requests for private, one-on-one help. Your questions should be posted in the appropriate forum where they may help others as well.

If a response answers your question, please mark it as the accepted solution.

I am not an employee or agent of Lenovo.
Reply
Options

2 Posts

10-31-2013

Denmark

5 Signins

47 Page Views

  • Posts: 2
  • Registered: ‎10-31-2013
  • Location: Denmark
  • Views: 47
  • Message 4 of 4

Re: T400 screen - loose connection

2014-03-17, 11:13 AM

Sorry for this very late reply, but I have not had time to actually fix the laptop until now (have used my girlfriends in the meantime).

 

I managed to buy a used screen for 30€, since there was a problem with the LCD connection, and I could not find out how to just replace the cable. I've just connected the new screen and it works suberb. Thanks for helping me locate the problem and solving this!

 

Best,

Jakob

 

 

Reply
Forum Home

Community Guidelines

Please review our Guidelines before posting.

Learn More

Check out current deals!

Go Shop
X

Save

X

Delete