cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
b47tbaum
Fanfold Paper
Posts: 15
Registered: ‎02-16-2010
Location: Melbourne
Views: 447
Message 1 of 4

T400s - 1.19 BIOS Problem w/external display

After installing the 1.19 BIOS the external Acer X233H flat panel (1920 x 1080) is horribly unstable.  I used it instead of the T400s LCD via a docking station.  The Acer display is unusable - it appears to get and lose synchonisation every few milliseconds.  It is always like this during boot and after windows 7 x64 comes up. 

 

Once booted if I go to the T400s LCD, and back to the Acer it will usually settle down.  The BIOS readme states the BIOS fixes some external display problems, but it seems to have caused others.

 

There does not appear to be a way to back off to the older BIOS.  Is that correct?  No older BIOS files were visible on the downloads page.  I also tried to reinstall 1.19 just in case, but the clever utility says I already have it and stops there.

 

lead_org Microsoft MVP Contributor
Microsoft MVP Contributor
Posts: 21,009
Registered: ‎12-19-2008
Location: Australia, Melbourne
Views: 410
Message 2 of 4

Re: T400s - 1.19 BIOS Problem w/external display

1. are you using the displayport, dvi, or vga port on the thinkpad.

2. does the problem occur if you are using the T400s own displayport or vga.
Regards,

Jin Li

May this year, be the year of 'DO'!

I am a volunteer, and not a paid staff of Lenovo or Microsoft
b47tbaum
Fanfold Paper
Posts: 15
Registered: ‎02-16-2010
Location: Melbourne
Views: 387
Message 3 of 4

Re: T400s - 1.19 BIOS Problem w/external display

Funny.  I could reproduce this every time yesterday after installing 1.19 (perhaps 10-20 reboots included), but after being powered off for 12 hours it works fine on restart this morning. 

 

I am using the VGA port via the docking station.  The T400s LCD was always fine...didn't try it direct off the T400s VGA.

 

Problem closed unless it resurfaces, and I'll repost if it does.

 

Cheers,

lead_org Microsoft MVP Contributor
Microsoft MVP Contributor
Posts: 21,009
Registered: ‎12-19-2008
Location: Australia, Melbourne
Views: 377
Message 4 of 4

Re: T400s - 1.19 BIOS Problem w/external display

weird problem indeed.
Regards,

Jin Li

May this year, be the year of 'DO'!

I am a volunteer, and not a paid staff of Lenovo or Microsoft

Check out current deals!


Shop current deals

Top Kudoed Authors