cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Alanyu
Paper Tape
Posts: 10
Registered: ‎05-30-2009
Location: TAS
Views: 1,591
Message 1 of 7

T420's wifi always fail

my T420 wifi chip is intel N6205,

sometime it cannot connect to wifi, but my other laptop mac and X200 is ok....

even I try to power off, and open again...

or, restart computer....

but, if I wait about 2 hrs, may be it become ok

I do not change configuration for wifi, no ideas,need help

JDay
Broadband 3G
Posts: 999
Registered: ‎01-06-2011
Location: Sacramento, CA
Views: 1,581
Message 2 of 7

Re: T420's wifi always fail

Make sure you have the wireless channel on your router set to auto. You might be getting interference.

Alanyu
Paper Tape
Posts: 10
Registered: ‎05-30-2009
Location: TAS
Views: 1,549
Message 3 of 7

Re: T420's wifi always fail

I never try to change any config about my wireless, just keep default...

 

now, if I found I cannot connect to router...I go to uninstall the N6205 and install again...then ok...

may be after half day, I need to uninstall and install again....

I cannot figure out it

 

Guru
Posts: 9,598
Registered: ‎12-26-2009
Location: CA
Views: 1,538
Message 4 of 7

Re: T420's wifi always fail

Try hosting an adhoc network from another machine with ethernet and Internet Connection Sharing enabled and see if it connects.

W520: 2960XM, Q2000M @ 1091/1380, 32GB RAM, 500GB&750GB HDD & 500GB SSD, FHD&MB168B+
X61T: L7500, 4GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
W550s: 5600U, K620M at 1164/1281, 16GB RAM, 512GB SSD, 3K touchscreen
X200s: SL9400, 6GB RAM, 64GB SD card, WXGA+ screen
TPT1: 1839-23U
Alanyu
Paper Tape
Posts: 10
Registered: ‎05-30-2009
Location: TAS
Views: 1,521
Message 5 of 7

Re: T420's wifi always fail

sorry, would you like to advise more detaill steps to do "Try hosting an adhoc network from another machine with ethernet and Internet Connection Sharing enabled and see if it connects"

 

BTW, one month agao my T420 was worked well, and I think

1, if I have uninstall N6205 and then install N6205, all config will become defalt, right?

2, then may be I can connect wifi for 3-5hours, then problem again...

3, I never change any config, and I have Avira antivir and COMODO software

 

Guru
Posts: 9,598
Registered: ‎12-26-2009
Location: CA
Views: 1,512
Message 6 of 7

Re: T420's wifi always fail

I'll assume your X200 is using Windows 7.

Hit Start > Type adhoc > Choose the Set up adhoc... entry.
Proceed to create a network, and choose Enable Internet Connection Sharing at the end.

Try connecting to this network using the T420.


Also, how exactly does it fail normally? Do webpages just stop loading? Does pinging www.google.com work?

W520: 2960XM, Q2000M @ 1091/1380, 32GB RAM, 500GB&750GB HDD & 500GB SSD, FHD&MB168B+
X61T: L7500, 4GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
W550s: 5600U, K620M at 1164/1281, 16GB RAM, 512GB SSD, 3K touchscreen
X200s: SL9400, 6GB RAM, 64GB SD card, WXGA+ screen
TPT1: 1839-23U
Alanyu
Paper Tape
Posts: 10
Registered: ‎05-30-2009
Location: TAS
Views: 1,502
Message 7 of 7

Re: T420's wifi always fail

since my X200 sometime put in office...so I cannot always share network I think

 

about 5 hr

but today I have find interesting thing,

1, I borrow an external wifi device, then it was worked well

2, after 5mins, I locked windows, then go to shower

3, about 10 mins, when I back it happend again, connect, fail,connect,fail.....

4, I cannot open any webpages...

Check out current deals!


Shop current deals

Top Kudoed Authors