cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Ida3
What's DOS?
Posts: 2
Registered: ‎04-14-2016
Location: PL
Views: 4,877
Message 21 of 32

Re: T430 RAM upgrade to 16/32GB

Is it possible to check if T430 motherboard supports 32Gb RAM?

geraldkp
What's DOS?
Posts: 1
Registered: ‎01-29-2017
Location: SA
Views: 3,898
Message 22 of 32

Re: T430 RAM upgrade to 16/32GB

i think it's available in the market 16gb memoery in the market

Retired Moderator
Retired Moderator
Posts: 2,935
Registered: ‎02-22-2008
Location: US
Views: 3,770
Message 23 of 32

Re: T430 RAM upgrade to 16/32GB

Anyone had luck upgrading their's to 32GB? I have a T430u with 16gigs as of now. 

Community SeniorMod
Community SeniorMod
Posts: 9,487
Registered: ‎01-01-2010
Location: US
Views: 3,758
Message 24 of 32

Re: T430 RAM upgrade to 16/32GB

t430 is a 3rd gen core processor.  As I posted above, the 16GB modules work on 5th gen and higher only.  This is an Intel limitation


Rich


I do not respond to requests for private, one-on-one help. Your questions should be posted in the appropriate forum where they may help others as well.

If a response answers your question, please mark it as the accepted solution.

I am not an employee or agent of Lenovo.
Retired Moderator
Retired Moderator
Posts: 2,935
Registered: ‎02-22-2008
Location: US
Views: 3,755
Message 25 of 32

Re: T430 RAM upgrade to 16/32GB

Ugh Smiley Sad
Ida3
What's DOS?
Posts: 2
Registered: ‎04-14-2016
Location: PL
Views: 3,726
Message 26 of 32

Re: T430 RAM upgrade to 16/32GB

T430 works OK with i7 3632QM. Question which still remains: does motherboard support 2x16GB memory? If so BIOS modification can resolve issue.

jaroslawx
Paper Tape
Posts: 2
Registered: ‎11-13-2017
Location: PL
Views: 2,390
Message 27 of 32

Re: T430 RAM upgrade to 16/32GB

does someone of you tested the DDR3L RAM in T430? I want to upgrade to 16GB but I am afraid if the voltage will cause some issue.... can someone help me? 

Community SeniorMod
Community SeniorMod
Posts: 9,487
Registered: ‎01-01-2010
Location: US
Views: 2,381
Message 28 of 32

Re: T430 RAM upgrade to 16/32GB

Low voltage (1.35V) RAM works fine at 1.5V


Rich


I do not respond to requests for private, one-on-one help. Your questions should be posted in the appropriate forum where they may help others as well.

If a response answers your question, please mark it as the accepted solution.

I am not an employee or agent of Lenovo.
Retired Moderator
Retired Moderator
Posts: 2,935
Registered: ‎02-22-2008
Location: US
Views: 2,251
Message 29 of 32

Re: T430 RAM upgrade to 16/32GB

I just checked and task manager mentions two more available slots on my T430u. If I upgrade to the i7 model which was mentioned in the earlier posts and Have 2 more modules of 8 gigs each would things work?

1.PNG

 

2.PNG

 

 

 

Guru
Posts: 755
Registered: ‎04-13-2012
Location: IS
Views: 2,246
Message 30 of 32

Re: T430 RAM upgrade to 16/32GB

Hello.

 

The T430 series all have 2 DIMM slots. Some models have 1 under the keyboard and 1 under the small bottom panel, but the T430u model has both DIMM slots under the keyboard. I don't know why Windows is reporting 4 slots.

 

Cheers,

Atli Jarl.

ThinkStation P500 - Xeon E5-1650v3/32GB // ThinkPad P70 - Xeon E3-1505M/32GB
ThinkPad W540 (20BG) - i7-4800MQ/32GB // ThinkPad W520 (4282-W4Q) - i7-2720QM/32GB
ThinkPad T450s (20BW) - i7-5600U/12GB // Yoga 900 - i7-6500U/8GB
ThinkPad T61 (7665-CTO) - T7700/4GB // ThinkPad T60p (8741-C2G) - T7400/4GB

Check out current deals!


Shop current deals

Top Kudoed Authors