cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
SoxFan82
Fanfold Paper
Posts: 10
Registered: ‎10-11-2015
Location: US
Views: 843
Message 1 of 5

T430s - No Audio with HDMI

Hi,

 

I'm trying to connect my T430s to my Sharp Aquos TV using a DP to HDMI cable. The video works fine, but there is no audio from my TV.

 

I've researched this issue extensively, and most people with this issue are having trouble getting the HDMI device recognized in their audio settings, or simply needed to switch their default device in sound settings. My problem is more complicated.

 

Windows is recognizing the device when I plug the cable in. It's acting like it should be working, except there is no audio. What is strange is that even though it appears to be recognized, my sound icon on the bottom-right of my desktop gets a red X over it, I cannot test the audio for the HDMI device in sound settings, and I cannot set any other device as default (i.e. - I can't play the audio from my laptop when the HDMI is plugged in). The moment I unplug the cable, the sound magically comes back on my laptop, the red X goes away, etc.  (side note, for how much this machine costs, I'm kind of pissed that they couldn't just put an HDMI output on it..)

 

I'm stumped as to why my TV is getting no sound, yet the sound setttings show HDMI audio...but my audio icon in the corner has the red X...and I can't change the speaker output. Here are a couple links to what I'm seeing.

 

http://postimg.org/image/4xv7u3vl1/

http://postimg.org/image/kcn28xmj7/

 

Thank you in advance!

SoxFan82
Fanfold Paper
Posts: 10
Registered: ‎10-11-2015
Location: US
Views: 842
Message 2 of 5

Re: T430s - No Audio with HDMI

P.S. - The HDMI audio in sound settings doesn't have the little green bar that shows the levels. Not sure why that is.
Guru
Posts: 9,598
Registered: ‎12-26-2009
Location: CA
Views: 821
Message 3 of 5

Re: T430s - No Audio with HDMI

Is your Intel graphics driver up to date?

W520: 2960XM, Q2000M @ 1091/1380, 32GB RAM, 500GB&750GB HDD & 500GB SSD, FHD&MB168B+
X61T: L7500, 4GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
W550s: 5600U, K620M at 1164/1281, 16GB RAM, 512GB SSD, 3K touchscreen
X200s: SL9400, 6GB RAM, 64GB SD card, WXGA+ screen
TPT1: 1839-23U
SoxFan82
Fanfold Paper
Posts: 10
Registered: ‎10-11-2015
Location: US
Views: 817
Message 4 of 5

Re: T430s - No Audio with HDMI

When I try to update my driver in device manager, it says I have the best driver for this device.

Guru
Posts: 9,598
Registered: ‎12-26-2009
Location: CA
Views: 812
Message 5 of 5

Re: T430s - No Audio with HDMI

Yeah the one built into Device Manager almost never finds a newer driver.

Try this one:
https://downloadcenter.intel.com/download/25188/Intel-HD-Graphics-Driver-for-Windows-10-64bit-3rd-Ge...

Download the ZIP, and extract it somewhere.

Go to Device Manager > Update Driver > Browse my computer for driver software > Let me pick... > Have Disk, and point it to the directory where you extracted it.

W520: 2960XM, Q2000M @ 1091/1380, 32GB RAM, 500GB&750GB HDD & 500GB SSD, FHD&MB168B+
X61T: L7500, 4GB RAM, 500GB HDD, XGA screen, Ultrabase
W550s: 5600U, K620M at 1164/1281, 16GB RAM, 512GB SSD, 3K touchscreen
X200s: SL9400, 6GB RAM, 64GB SD card, WXGA+ screen
TPT1: 1839-23U

Check out current deals!


Shop current deals

Top Kudoed Authors