cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Balsamico
Blue Screen Again
Posts: 8
Registered: ‎11-15-2017
Location: DE
Views: 338
Message 1 of 3

[T430s/Win7] Sound stops working randomly (Realtek Audio HD has to be disabled+enabld all the time)

Hi,

 

about half a year ago my audio adapter started to stop working from time to time. The solution every time is to disable and, directly after, enable the Realtek HD Audio driver in the device manager. That time this happened maybe one time in 2 or 3 days. Today I have to go through this procedure a few times a day and it's becoming annoying...

 

Do you guys have any idea maybe?

 

Thank you in advance

 

(T430s+Win7)

 

/edit

 

Maybe important could be the fact, that the audio adapter never at all stopped working as long as it's busy (making sound). If it would be possible, that it can stop working as long as it is making sound, I would have noticed for sure because I also use it for listening music, watching movies and even TV (I don't have another TV-receiver).

 

Another detail, when it stopped working and I change the volume (audio symbol bottom right of screen, right next to date/time) I can't hear the ding-sound of course but also can't see the ding-sound (this green color jumping up this vertical volume bar that represents the sound which is made at the moment).

Support Specialist
Posts: 881
Registered: ‎08-02-2018
Location: US
Views: 275
Message 2 of 3

Re: [T430s/Win7] Sound stops working randomly (Realtek Audio HD has to be disabled+enabld all the ti

Hi Balsamico,

 

Welcome to the community forums.

 

Have you tried reinstalling the driver? If not, we suggest uninstalling the audio driver in device manager then install the updated audio driver and BIOS. You may download the updated drivers here: https://support.lenovo.com/us/en/?CID=ww:lenovosocial:20x9m6. Update us how it goes.

 

Thanks!



Did someone help you today? Press the star on the left to thank them with a Kudo!
If you find a post helpful and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution"! This will help the rest of the Community with similar issues identify the verified solution and benefit from it.

Follow @LenovoForums on Twitter!

sktn77a
802.11n
Posts: 428
Registered: ‎04-04-2008
Location: US
Views: 253
Message 3 of 3

Re: [T430s/Win7] Sound stops working randomly (Realtek Audio HD has to be disabled+enabld all the ti

I have the same problem with one of my 4 T430s.  The offending unit is an i-7, the other 3 are i-5s.  Other than that, they are identical.  Once every month-or-so, I will lose audio, requiring reinstallation of the audio drivers.  I posted about this a couple of years ago but go no solutions.

Keith
Currently 2xT460, 4xT430, Ideapad K1, H520S,
Formerly 1x600E, 1xT40, 1xT41, 2xT42, 2xT61p, 1xT420




And we're back...

Move delayed but still coming

Learn More

Check out current deals!


Shop current deals

Top Kudoed Authors